České konopí léčí i v Číně

Česká Konopná lékárna loni otevřela první franšízovou pobočku ve Spojených státech na Floridě.
Úterý
17.01.2017
Konopná lékárna přerostla přes hranice do zahraničí, po první pobočce v USA by letos ráda přidala do své franšízové sítě také Čínu.
 

Konopí je levný, účinný a šetrný lék na některá onemocnění jako je cukrovka a rakovina, pomáhá i při léčbě kožních potíží. Česká franšízová síť Konopných lékáren nabízí k prodeji pacientům konopné prostředky z českých surovin a přírodních bio pěstovaných ingrediencí. Stále rostoucí zájem umožnil vlastníkovi Carun Pharmacy loni otevřít další lékárny v Českých Budějovicích, Brně, Českém Těšíně, Hlučíně a pražských Modřanech. V Polsku otevřela společnost 2 nové franšízové lékárny a celkem jich tam vlastní již 8.

Především se ale objevila česká značka také v USA. "Jsme velmi rádi, že jsme v roce 2016 mohli otevřít Konopnou lékárnu přímo na Floridě," říká zakladatel konceptu Konopné lékárny a firmy Carun Pharmacy Jiří Stabla. Kromě Spojených států, kde konopí zažívá velkou obrodu i díky nové legislativě, v současnosti společnost jedná také s čínskými partnery. V Číně má úspěch hlavně konopná kosmetika (při léčbě např. jizev na obličeji) a univerzální konopná mast. Carun Pharmacy se nyní snaží vyvinout konopné tělové mléko.

Opět konopnou velmocí?

Při expanzi na zahraniční trh Konopné lékárně pomohlo podle Jiřího Stably umístění v soutěži na prestižním veletrhu v Londýně, kde původní konopná mast Carun získala druhé místo v kategorii nejlepší nový přírodní produkt. "Okamžitě se o nás začali zajímat firmy z celého světa. Carun rapidně poroste nejen na evropských, ale i světových trzích a věřím, že pro současné franšízanty i ty budoucí bude mít Carun punc skutečně kvalitní a celosvětového franšízového konceptu," říká Stabla.

Byznys s lékárenskými konopnými výrobky lze pořídit již za 200 tisíc korun i ve městě s již 13 tisíci obyvateli. "Vůbec nejdůležitější podmínkou pro naši franšízu je konkrétní místo provozovny bez ohledu na počet obyvatel ve městě. Konopná lékárna funguje již několik let ve Vrchlabí, kde je 13 tisíc obyvatel, pak ve Slaném, kde je také kolem 15tisíc obyvatel, podobné je to v Benešově a Hlučíně," vysvětluje Jiří Stabla.

Společnost Carun Pharmacy partnerům zajistí koncept pobočky včetně designu a školení pro lékárníky se specializací na účinky konopí. "Nacházíme se v období, které přeje konopí nejvíce v historii. Česko bylo historicky konopnou velmocí a kudy lidé dnes chodí, jezdí, bydlí, byla konopná pole. ČR není jen střed Evropy, ale i konopného průmyslu. Na tuto pozici se opět vracíme. Dnes již není konopí ilegální, odrůdy jsou účinné a my můžeme nabídnout skutečně funkční produkty, a to zcela zákonně," dodává Jiří Stabla.