Lektorem jazyků za 20 tisíc

Děti se učí cizí jazyky podle speciální metody, kterou používá více než 4 000 lektorů po celé Evropě.
Středa
18.01.2017
Až 5 cizích jazyků ovládají Magické lektorky franšízy Hocus a Lotus. Začít podnikat lze i díky nové metodice výuky dětí.
 

Franšízovým konceptem může být i pouhá metoda. Jazyková škola Light Point se věnuje výuce dětí od nejmenších batolat až po téměř dospělé teenagery. Koncept Hocus a Lotus, který používá na 120 italských mateřských škol, rozšiřuje v Česku od roku 2010 právě formou franšízy. Loni Light Point otevřel nové pobočky v Uherském Hradišti a Kunovicích. "Vzhledem k tomu, že výuka byla zahájena v září je příliš brzy na závěry. První ohlasy ze strany rodičů jsou pozitivní a věříme, že se nám podaří v následujícím školním roce oslovit nejen více studentů, ale i lektorů ve zlínském kraji," říká ředitelka Light Pointu Veronika Ivakina.

Stávající pobočky v Praze, Břeclavi, Židlochovicích a Brně nabízejí nově studentům kromě kurzů i příměstské tábory a víkendové aktivity, při nichž se děti opět učí cizí jazyky. Výukové materiály jsou zpracovány na DVD formou kreslených příběhů, lektoři pracují s písněmi a minimuzikály. Franšízanti jsou ve společnosti Light Point současně i lektory. "Spolupráce s jednotlivci je příjemná, je fajn, že máme dobré vztahy a „rodinný kolektiv.“ Na druhou stranu je škoda, že se metodika pomaleji šíří mezi studenty. Proto bychom rádi v roce 2017 oslovili kromě lektorů také přímo jazykové školy, které by aplikovaly metodiku The adventures of Hocus and Lotus," naznačuje své letošní plány Ivakina.

Webové stránky pro každou franšízovou pobočku

Společnost Light Point na začátku tohoto roku opět hledá také posily do svého lektorského týmu. Spolupráci může navázat i již zkušený učitel, který by chtěl vyzkoušet nové postupy při výuce. "Klademe důraz na to, abychom s franšízanty fungovali jako tým a ať už nás osloví rodiče v Brně nebo Praze, aby se vždy zorientovali v naší nabídce. Proto jsme v roce 2016 vytvořili nové webové stránky pro každou franšízovou pobočku," uvedla Veronika Ivakina.

V nabídce má Light Point celkem pět cizích jazyků: angličtinu, němčinu, italštinu, francouzštinu a španělštinu. Naprosto základním požadavkem na nové lektory je samozřejmě vynikající znalost alespoň jednoho z nich. Vstupní franšízový poplatek je 20 tisíc korun, franšízant se může stát při splnění daných podmínek lektorem. Pro školy je vždy zpracováván individuální plán. Smlouva se uzavírá na dobu pěti let.