21.04.2017

Cukr i sůl, chutí plný stůl

Brněnské fastfoody Poe-Poe se rozrostly o 5 nových franšíz. V Praze hledá firma aktuálně finančně i manažersky silného partnera.

Kvalitní jídlo za dostupnou cenu, sladké i slané pokrmy, moderní vzhled a vybavení restaturací, čisté a příjemné prostředí. Tak lze v kostce charakterizovat český koncept Poe-Poe, který podle svých autorů generuje vysoké zisky a zajišťuje velký zájem z řad zákazníků. Vznikl na základě zkušeností z Itálie a USA. Po více než roce od otevření první restaurace Poe-Poe v Brně majitelé tvrdí, že strategie "kvalita za rozumnou cenu" se jim v gastronomii vyplácí. Počet zákazníků se oproti loňsku zvýšil o 20%, firma uvedla za poslední měsíce do provozu 5 franšíz v Česku (2 x Ostrava, Most, Brno, Přerov), a 3 na Slovensku (Žilina, Trnava, Bratislava).

Poe Poe clanek

Pizza, Hot Dog, lasagne, hranolky, vafle, i palačinky. Fastfoody Poe-Poe založila parta manažerů inspirovaná myšlenkou, že kvalitu lze pořídit i za přijatelnou cenu. Prodejny jsou rozdělené na slanou a sladkou část.

"V Praze nyní hledáme silného partnera jak finančně, tak manažersky," říká spolumajitel vlastnické firmy Food Industriale Martin Kovářík s tím, že zájemců o další franšízy je mnoho. Problémem je nejčastěji místo, na ta nejlepší se musí podle jeho zkušeností i čekat. Město do 50 tisíc obyvatel je vhodné podle něho pro 1 podnik jejich značky, ve větších městech jich může být i vícero. Pro budoucí partnery a franšízanty nabízí Poe-Poe 4 možnosti spolupráce podle jejich finančních možností. Investice se pohybují mezi 90 a 190 tisíci eur. Očekávaná návratnost je dva až tři roky.

Dodej surovin za nejlevnější ceny na trhu

Licenční poplatek činí 600 000 Kč bez DPH. Za poskytnutí poradenství a zaštítění značkou Poe-Poe platí partneři v síti poté již pouze fixní poplatek, který je nezávislý na prodeji a obratu restaurací. Nejde tedy o procenta z tržby. Franšízanti mají kromě jiného poté například zaručený nákup a dodej surovin za nejlevnější ceny na trhu - dodavatelé jsou ve společnosti Food Industriale vázáni smlouvou.

Noví franšízanti procházejí po udělení licence intenzivním dvouměsíčním výcvikem. Během této doby ústředna pracuje na organizování a zařizování příslušné prodejny, která bývá upravovaná "na klíč". Díky různým formám spolupráce bude od letoška možné otevřít si pobočku Poe-Poe i na menším městě. Majitelé licence doporučují minimálně obec s 20 tisíci obyvateli. "V každém případě ale musí být restaurace umístěna v městském provozu tak, aby kolem ní denně procházely davy lidí," dodal Kovářík.

Sdílej článek

Komentáře na fórum

0

chcete víc?

newsletter Franchising.cz

If you see this, leave this form field blank