Za více než 2 roky prošlo v Česku pobočkami Bricks4Kidz na 1500 dětí.
pondělí
06.02.2017
Bricks4Kidz využívá LEGO ke vzdělávání dětí ve stavebnictví či vědě. Franšízu můžete provozovat i 30 hodin týdně u sebe doma.
 

Že škola má být zároveň pro děti hrou, hlásal již slavný český pedagog a myslitel Jan Ámos Komenský. Ze stejné myšlenky vychází i koncept výuky, který uvedla v roce 2008 do praxe ve Spojených státech jeho zakladatelka Michelle Cote. Programy založené na konceptu Bricks4Kidz nabízejí prostřednictvím 700 franšíz v 35 zemích světa různorodé vzdělavácí aktivity pro děti, například školní kroužky, tábory a oslavy.

U nás se konceptu věnuje franšízová společnost Kostky pro děti s.r.o. Vlastní 5 provozoven v Praze a Středočeském kraji. V březnu se navíc chystá otevřít novou pobočku s názvem Centrum kreativity na pražském Smíchově, kde by měla být široká nabídka workshopů pro děti, příměstských táborů, i třeba možnost uspořádat velkou dětskou narozeninovou party. Za více než 2 roky prošlo v Česku pobočkami Bricks4Kidz na 1500 dětí. "Letos jsme si naplánovali rozšířit svou síť mimo Středočeský kraj. Za dva týdny tak budeme otevírat pobočku v Olomouci, a máme další dva zájemce o franšízy na Moravě. " říká master-franšízantka (vlastní master licenci) Michele Leschová.

Podnikejte po večerech doma

Koncept Bricks4Kidz je velmi flexibilní. K dispozici má aktuálně 90 projektů pro školky (LEGO DUPLO), 180 projektů pro školy (LEGO Technics) a 36 projektů robotiky (LEGO Mindstorms EV3). Zájemcům o spolupráci poskytuje počáteční školení, společnost Kostky pro děti by měla novým franšízantům garantovat po celou dobu spolupráce také odbornou podporu a sdílení firemních a obchodních informací.

Podnikat je možné s touto zavedenou značkou v tuto chvíli v regionech s více než 100 tisíci obyvatel. Počáteční investice činí 240 tisíc korun. Nejsou přitom potřeba velké prostory, jednou z možností je podnikat z domova. Výhodou franšízy je poměrně rychlá návratnost investice, nízká režie, rozumné marže zejména z narozeninových party a vícedenních příměstských táborů, či možnost uplatnit ve firmě i své vlastní nápady. Zavázat se je však nutné alespoň na 30 hodin týdně. Bricks4Kidz je tak ideální pro ty, kteří nezvažují podnikání jako svůj hlavní výdělek, a chtějí si jej ponechat za náplň volného času. Anebo pro ženy na mateřské dovolené či studenty.