Vláčkem z Brna do Chicaga

Miniaturní krajiny protkané kolejnicemi, do nichž se hosté mohou usadit a strávit v nich nerušeně i celý večer, nalákaly za šest let existence již na 6 milionů hostů.
Čtvrtek
09.02.2017
Franšízové restaurace Výtopna se v srpnu rozrostou o první čínskou pobočku, celkem by jich tam mělo vyrůst 120. Do půl roku obslouží vláčky první hosty i v americkém Chicagu.
 

"V Česku nyní máme stop stav. Nejlépe si vede z českých poboček ta první v Praze, což nás vedlo k rozhodnutí zůstat exkluzivním podnikem a zaměřit se na velká města. Expandujeme nyní do zahraničí, kde stejně tak preferujeme větší provozovny, první americká by měla mít v Chicagu prostor pro až 700 lidí," říká majitel a autor konceptu restaurací Výtopna Petr Fridrich, který svůj první podnik otevřel v Brně. Jeho unikátní franšízový projekt nabízí jedinečnou nápojovou obsluhu pomocí modelů vláčků. Po kolejích nápoje doputují vždy ke správnému stolu a bez zpoždění.

Patentem chráněné vzory a nápady zaručují klientům i budoucím provozovatelům Výtopen trvalou exkluzivitu a jedinečnost zážitků při návštěvě restaurace. Miniaturní krajiny protkané kolejnicemi, do nichž se hosté mohou usadit a strávit v nich nerušeně i celý večer, nalákaly za šest let existence již na 6 milionů hostů Výtopen v Česku. Netradiční řešení servírování nápojů hostům firmě přineslo v roce 2014 titul nejoblíbenější podnik v tuzemsku po vítězství v anketě Restaurace roku společnosti Mattoni.

Franšízové restaurace budou Číňané provozovat sami

V Česku nicméně franšízová síť Výtopna letos nové pobočky otevírat nebude. Naopak v Číně by jich mělo vzniknout podle v listopadu podepsané smlouvy celkem 120. V srpnu by měla být otevřena Výtopna v Kantonu na jihu Číny, kde nyní partneři české franšízové společnosti hledají vhodné prostory. Fridrich přiznává, že jednání jsou poměrně náročná i kvůli velké vzdálenosti obou zemí, firma EFEF spol. s r.o proto založila dceřinou společnost, která se o tamní obchod stará. "Technicky je to jasné, protože koupili licenci. Restaurace budou poté čínští partneři již provozovat sami, tudíž půjde o klasickou franšízu," vysvětluje Petr Fridrich.

Ve fázi těsně před podpisem smlouvy jsou podle Fridricha jednání také ve Spojených státech. Během následujících 6 měsíců by se měla Výtopna objevit v Chicagu, následovat by podle plánů mělo dalších 20 - 30 amerických poboček v metropolitních oblastech. Ambiciózní plány měla česká franšíza před dvěma lety také v Rusku, odkud svůj zájem přesunula právě do Číny.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015