Sendviče v krizi táhnou

SUBWAY v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil prodej sendvičů o 19 procent.
Pondělí
01.06.2009
Fast-foodům, které se zaměřují na sendviče, zdá se, v krizi vítězí nad klasickými restauracemi. Prodeje SUBWAY vzrostly o 19 procent.
 

„V prvním čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostly prodeje sendvičů v našich restauracích na území střední a východní Evropy o 19 procent. Jde o největší nárůst prodejů v rámci celé evropské sítě SUBWAY,“ hlásí Manažer Rozvoje SUBWAY pro střední a východní Evropu Martin Princ. Čísla přitom srovnávají stejné provozovny jako loni. SUBWAY provozuje na základě franchisingu celosvětově přes 31.000 fast-foodů, ve střední a východní Evropě včetně Ruska je to kolem 120 restaurací.

Fast-foody vítězí nad restauracemi

Podle Martina Prince je růst prodejů částečně důsledkem toho, že lidé volí v ekonomicky těžší době cenově příznivější variantu oproti klasickým restauracím. „Dlouhodobě je to také díky příklonu lidí k zdravému, ale rychlému občerstvení a jídlu,“ doplnil manažer SUBWAY.

25 nových restaurací

V šesti zemích střední a východní Evropy, kde řetězec působí, za první čtvrtletí otevřel 25 nových restaurací. Největší nárůst přitom zaznamenalo Polsko, první restauraci otevřel řetězec také na Slovensku. Původně přitom SUBWAY počítal, že za celý letošní rok otevře ve středo- a východoevropském regionu na 30 restaurací. „Očekáváme, že toto číslo určitě překročíme,“ uvedl Martin Princ.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014