Významnou pozici zaujímá SOLODOOR zejména na trzích střední a východní Evropy. Výši počáteční investice franšízová síť ze Sušice neuvádí, nicméně je možné podnikání financovat i skrze úvěr, a centrála slibuje pomoc s hledáním optimální varianty.
Úterý
11.04.2017
Úklid, stěhování, hodinoví manželé. O české domácnosti se starají najatí řemeslníci. Přibývá i franšízových sítí s orientací na bydlení.
 

Nejen ve Spojených státech je na vzestupu byznys pro opravy a úpravy domů a domácností. Patří mezi ně stěhovací služby, služby hodinových manželů, malířů pokojů, domácích výrobců nábytku, řezbářů či pokrývačů, a dalších řemeslníků. V letech 1995 až 2015 stouply výdaje českých domácností téměř o 60 %, uvádí Český statistický úřad. Za samotné bydlení Čech utratí v průměru více než 4 tisíce korun měsíčně. Spotřeba domácností narostla za 20 let o dvě třetiny, o více než 100 % stouply výdaje domácností za bytové vybavení.

Celkem na 34 franšíz funguje v Česku pod hlavičkou EXTRA služby. Koncept nabízí tři možnosti začlenění se do spolupráce a to v rámci tří různých odvětví služeb: stěhování, uklízení, a tzv. extra manžel. Vstupní poplatky stojí podle druhu činnosti od milionu do 2 milionů korun. Měsíčně platí franšízanti poplatek ve výši 3 % z obratu. Návratnost bývá v případě franšíz Extra služeb od 12 do 20 měsíců od začátku podnikání. K dispozici franšízanti dostávají nové užitkové automobily, a potřebné nářadí, náčiní a pomůcky. Centrála sítě plně hradí reklamy na internetu, billboardové a pojízdné reklamy.

Dveře ze Sušice, kuchyně ze Skandinávie, a dekorace od Italů

Několikaletým úspěšným provozem na českém trhu se může chlubit koncept SOLODOOR, který vznikl v roce 1997 jako nástupnická organizace divize Dřevařské výroby SOLO Sušice, a.s. Solodoor je jednou z největších českých firem zabývající se výrobou interiérových dveří a obložkových zárubní. Zákazníkům se snaží od počátku poskytovat co nejlepší servis v oblasti výběru dveří a zárubní.

Coincasa preferuje pro Česko franšízanta nebo master-franšízanta se zkušenostmi v oblasti retailu. Ten by případně dostal poté na starosti expanzi a výběr franšízantů.

Vybavení pro kuchyně a jídelny ve skandinávském stylu má v nabídce franšízová síť DUKA se švédskými kořeny. Licence nabízí také českým podnikatelům. Prodejny by měly stát výhradně v některém z obchodních center ve městech s minimálně 100 tisíci obyvatel. Investice se pohybuje kolem částky 2 miliony korun, návratnost bývá podle centrály do 2 let. Dekorace a další vybavení do domácností prodává také původně italský koncept COINCASA. Od roku 1962 vytváří a vybírá interiérové kolekce, styly, a novinky z celého světa. Počáteční investice dosahuje částky 350 euro za metr čtvereční u každé provozovny.