Již po prvních měsících provozu Déjà Vu boutique otevíral třetí franšízu. Obchod v Praze 4 koupil Dominik Paťha, který se posléze stal majitelem značky. Za cíl si stanovil vybudovat secondhandovou síť, jež nemá v Čechách a na Slovensku obdoby.
Pátek
05.05.2017
Franšízová síť second handů z Prahy rychle expanduje v sousední zemi, zájem o nové franšízy trvá i mezi českými podnikateli.
 

Český franšízový koncept Déjà Vu boutique odprodal master-franšízovou licenci pro Slovensko. Nové pobočky české značky secondhandového textilu by se tak měly objevit v několika slovenských městech, jmenovitě jde o Trnavu, Nitru, Senicu, Ružomberok a Spišskou Novou Ves. Mladý franšízový koncept působí i na českém trhu teprve od loňského roku, nicméně se rozrůstá velmi rychle. V ČR má značka v tuto chvíli 6 prodejen, z toho dva second handy jsou v Praze.

Franšízanti Déjà Vu boutique platí jednorázový poplatek 70 tisíc korun. Na vybavení prodejny a zakoupení zboží potřebují podnikatelé poté dalších asi 200 tisíc. Po podepsání franšízové smlouvy má franšízant 3 měsíce čas na nalezení vhodných prostor pro novou provozovnu. Centrála nabízí pomoc s designem prodejen ve spolupráci a architektem, s vyřízením dotací pro zaměstnance, garantuje kompletní předání firemního know-how včteně manuálu s informacemi, které se týkají postupů, nezbytných k provozování pobočky.

Po Slovensku se chystá průnik do Polska

Samotná prodejna musí mít minimální velikost 80 m², franšízant musí být připravený na její vedení finančně i manažersky. Déjà Vu boutique proto požaduje například osobní angažovanost v denním provozu, spolehlivost, časovou flexibilitu i obchodního ducha. I v České republice je stále mnoho vhodných větších i menších měst, kde Déjà Vu boutique ještě nepůsobí, a zájemců o nové franšízy podle centrály stále přibývá.

Déjà Vu boutique se po Slovensku chystá také na polský trh, kde stejně tak hledá vhodného master-franšízora, který by dostal na starosti expanzi v dané oblasti, a mohl sám otevírat polské franšízové pobočky. Majitel konceptu Dominik Paťha plánuje na letošek také dokončení e-shopu, jehož prostřednictvím by značka mohla začít prodávat své zboží také na internetu. Jednotlivé pobočky by se na obsahu a nabídce příslušného webu měly podílet.