Zelená franšíza 2017? Čaj

TeaGschwendner provozuje své pobočky v zemích jako je Rakousko, Lucembursko, Brazílie, Kuvajt, USA a Saudská Arábie. V Německu vlastní na 140 franšízových čajoven.
Čtvrtek
25.05.2017
Příkladem ekologie, hospodaření, i kultury v byznysu se stala v Evropě značka TeaGschwendner. Franšíza funguje i v Praze.
 

Mezinárodní Evropská franšízová federace (European Franchise Federation) uděluje Green Franchise Award každoročně. Za vynikající výsledky na poli franšízingu, šetrný a udržitelný přístup k životními prostředí a celkovému hospodářství. Před několika dny vyhlašovala vítěze za rok 2017, kterým se stala německá franšízová síť TeaGschwendner. Iniciátorkou ceny, která se vyhlašuje od roku 2013, byla švýcarská profesorka ekonomie a specialistka na franšízing Veronika Bellone.

Prodejce čajů z Meckenheimu má navíc pozitivní sociální a kulturní dopad na podnikatelské prostředí v domovské zemi, již od svého založení v roce 1978 je značka podle EFF věrná svému závazku podnikat v harmonii s přírodou i člověkem. Tím také podle asociace podporuje sociální a ekonomickou spravedlnost. Díky rozsáhlým školením v rámci společnosti TeaGschwendner tyto zásady udržitelnosti rozvoje přenesl do oblasti franšízíngu, míní franšízová asociace z Berlína.

Ještě alespoň dva české obchody

V Česku se zatím vybrané čaje a čajové doplňky od nepálských farmářů prodávají pouze v jednom obchodě - ve Vodičkově ulici v Praze. Již loni ale vedení společnosti oznámilo, že by rádo v blízké budoucnosti přidalo ještě dva české obchody: první v moravské metropoli Brně, a ještě jeden v hlavním městě. Koncept je vhodný ale také do dalších měst s minimálním počtem 100 tisíc obyvatel.

Celková investice do franšízy TeaGschwendner se pohybuje mezi 100 až 200 tisíci euro. Pro otevření prodejny je třeba vytipovat prostor o rozloze 40 až 80 m² a s výlohou. Ideální kandidát se má vyznat v obchodování, být komunikativní a přátelský, orientovaný na úspěch. A musí mít rád čaj. Úspěšným kandidátům z Čech je TeaGeschwendner schopen garantovat, že jejich sortiment bude stejný jako v Německu, nebo třeba v Chicagu.