V klidu vydělávat i pomáhat

Systém asistovaného hubnutí® se zaměřuje na nutriční terapii od roku 2006. Franšízantem se může stát jen diplomovaný nutriční terapeut vyšší odborné školy nebo absolvent příslušného oboru vysoké školy.
pondělí
29.05.2017
Systém asistovaného hubnutí umožňuje franšízantům, kteří nemají na rozjezd pobočky dostatečný kapitál, stát se čekatelem.
 

Franšízová síť, která se specializuje na tzv. asistované hubnutí, funguje v Česku již 11 let. Založila ji diplomová nutriční terapeutka Lenka Náměstková. V jejím rámci působí téměř desítka poraden, kde klienti pod dohledem odborníků hubnou skrze úpravu jídelníčku. Franšízanti Systému asistovaného hubnutí (SAH) proto musejí mít příslušné vzdělání, koncept je vhodný i pro čerstvé absolventy oboru nutriční terapeut.

Právě pro kadidáty o franšízu SAH, kteří nemají dostatečný kapitál, Lenka Náměstková zavedla nově status čekatele. "Je to hybrid mezi zaměstnancem a podnikatelem. Čekatel na franšízu nebude mít zodpovědnost za firemní peníze, bude se muset naučit sám vést pobočku, a bude placen podle počtu klientů. Logicky když do podniku méně peněz vloží, méně si také vydělá, v tomto ohledu je franšíza výhodnější," vysvětluje zakladatelka sítě. Čekatel ale přitom nebude moci od spolupráce se SAH odstoupit, neboť již bude znát firemní knoh-how.

Jde to i bez sportu

"Nelze říci, že to je franšíza na zkoušku, protože dříve nebo později čekatel bude muset dle předem podepsané smlouvy pobočku převzít, a doplatit například náklady na její pořízení," dodává Lenka Náměstková. Podle jejích slov je koncept SAH velmi výjimečný právě tím, že je určen pro specialisty, které ovšem nikdo ve škole většinou neučí ani základy podnikání. I proto podle ní většina nutričních terapeutů po studiu míří do nemocnic a domovů důchodců.

SAH by měl letos otevřít dvě nové pobočky. V plánu a fázi příprav je poradna v Olomouci a Plzni. Základní licence přitom stojí při vstupu do franšízové sítě 100 tisíc korun. Potřeba je sehnat prostor okolo 20m2, nejlépe ve zdravotnickém zařízení typu poliklinika nebo nemocnice či podobné. Atraktivita SAH spočívá podle Lenky Náměstkové v tom, že dokáže v těle nastavit takové podmínky, které přispívají k redukci váhy jen základním jídlem, aniž by bylo třeba z jídelníčku něco vyčleňovat. Pacienti tak mohou jíst pokrmy v normálních porcích, a to i bez sportu, což je důležité pro osoby, které jsou před operací nebo po ní a cvičit nemohou.