„Hypoteční“ franchisa chce růst

Vstupní poplatek pro získání franchisy je v řádu desítek tisíc korun. Firma chce mít v Česku celkem na 300 poboček.
Úterý
16.06.2009
První franchisa v Česku z oblasti financí, Gepard Finance, chce letos více než zdvojnásobit počet poboček.
 

Franchisový koncept Gepard Finance, který se soustředí na zprostředkování hypoték, stavebního spoření, pojištění a další úvěry, má v současnosti 25 aktivních franchisových poboček. Do konce roku chce jejich počet minimálně zdvojnásobit. „Letos plánujeme rozšířit síť na 60 až 80 obchodních míst v ČR. V současnosti přitom evidujeme na 60 potenciálních partnerů, se kterými jednáme,“ řekl portálu FranchisingINFO.cz šéf sítě Jan Kruntorád. Dodal, že ve střednědobém horizontu zhruba tří let chce mít systém až 300 aktivních obchodních míst.

S novými pobočkami čelí propadu

Hypoteční trh letos klesá zhruba o třetinu. Díky novým pobočkám se ale podle Kruntoráda daří franchisové síti poklesu odolávat. „Noví franchisanti nám fakticky pokrývají pokles obchodů, který trh zaznamenal kvůli finanční krizi,“ doplnil.

Franchisa za desítky tisíc

Gepard Finance začal přetavovat svůj koncept ve franchisový od začátku letošního roku. V prvních měsících převáděl již existující pobočky na franchisové. Úzce přitom spolupracují s realitní kanceláří RE/MAX. „Vstupní poplatek pro nové franchisanty se pohybuje v řádu desítek tisíc korun,“ doplnil šéf sítě. Nutností je mít vlastní prostory.