Za jednorázovou licenci na otevření obchodu BON BON zájemci zaplatí 50 tisíc korun a počítat musí i s 250 tisíci na počáteční investice do přizpůsobení prodejny dle standardů značky.
Úterý
30.05.2017
Český BON BON již 10 let vyrábí a prodává originální, ručně tvarovanou čokoládu a pralinky. Letos otevírá franšízy na Slovensku.
 

V desítkách obchodů a obchůdků nejen v Česku, ale i v několika zemích EU, nabízí původně táborská firma BON BON originální cukrovinky. Majitel značky, společnost Kovandovi s.r.o, také do sítě hypermarketů dodá ročně na 20 tun marcipánu. Celkově za rok vyprodukuje BON BON okolo 36 tun pralinek výhradně z kvalitní italské čokolády s různými podíly obsahu špičkového kakaa. .

Letos BON BON expanduje především v sousedním Slovensku, kde se chystá k otevření poboček v Humenném a Nitře, před několika týdny zahájila provoz také pralinkárna v Banské Bystrici. "Na Slovensku máme v současnosti další 3 zájemce o franšízy," říká zakladatelka a majitelka společnosti Petra Kovandová. Franšízový koncept jako takový prý za celou dobu působení na trhu měnit nemusela. A to i díky pečlivě ucelénému manuálu pro franšízanty. "Pracujeme ale neustále na obměnách a inovaci nabízeného sortimentu celé sítě našich obchodů. Snažíme se vždy aktuálně reagovat na dění na trhu," vysvětluje svou dlouhodobě úspěšnou strategii.

Srdcař, který chápe naše podnikání

Pro nové pobočky má BON BON v Česku vytipovaná volná obchodní centra, která případnému franšízantovi pomůže zajistit. Najít lze mezi nimi města jako Karlovy Vary, Olomouc, Most, Pardubice, zatím neobsazené je ale i Florentinum v Praze. Zájemce mohou sáhnout také po rychlejší a jednodušší variantě. Kovandovi nabízejí navíc licenci pro prodej v typizovaném obchodním stánku, jehož příprava před zahájením provozu trvá asi jeden měsíc. Stojí celkem necelých 320 tisíc bez DPH.

Přestože je franšízový koncept BON BON v porovnání s jinými úspěšnými sítěmi spíše nízkonákladový, velká část uchazečů o franšízu skončí jednání právě pro nedostatek financí. "Že by se nám hlásil někdo naprosto neznalý, se nám nestává. Svého člověka většinou poznáme podle toho, že je to srdcař. Zajímají ho sice i peníze, především ale sdílí naše hlavní myšlenky, je organizačně schopný, a přesvědčený o smyslu našeho podnikání," doplňuje Kovandová.