Extéria se zaměřuje na bezpečnost práce a požární ochranu, v ČR působí od roku 2011. "Prvotním impulsem byla snaha majitele firmy změnit služby v oblasti bezpečnosti práce, protože měl při vlastním podnikání negativní zkušenost s prací bezpečnostního technika," říká Lucie Eliášová.
pondělí
05.06.2017
V rámci ocenění Franšíza roku letos uspěla také společnost Extéria. Nejen o výhodách konceptu hovořila ředitelka franšízové sítě Lucie Eliášová.
 

Loni otevřela Extéria 15 nových franšízových poboček a získala tak druhé místo v rámci Franšízy roku. Loni jste byli Skokanem roku, znamenala cena pro vaše podnikání nějaké výhody či zlepšení?
Po obdržení ocenění Skokana roku jsme zaznamenali nárůst zájmu o náš franšízový koncept poradenských kanceláří Extéria, a to především ze stran zájemců o otevření vlastní pobočky jak v Česku, tak i na Slovensku, kde je český franšízing také sledován.

Kolik nových franšíz plánujete otevřít během letoška?
Rádi bychom, aby letošní rok byl stejně tak úspěšný jako předchozí, takže minimálně 15 poboček, zejména ve velkých okresních městech, kde je obrovský potenciál co se týče podnikatelských subjektů. Případní zájemci se mohou na volné lokality podívat na našich webových stránkách.

Kolik poboček byste celkem chtěli mít?
Celkově bychom rádi měli obsazeny všechny okresy ČR, abychom mohli poskytnout službu BOZP a PO v každém koutě ČR.

Co vašim franšízantům nesmí zásadně chybět, a jací by být naopak neměli?
Franšízantovi nesmí chybět především zájem a vnitřní pohon přidat se k rodině Extéria. Je vhodné když má zkušenosti a praxi v oblasti obchodu, obchodním jednání a vedení týmu lidí.

V čem vidíte hlavní důvody velkého zájmu o váš koncept?
Především je to zákonnost produktu a stabilní podpora franšízora franšízantům.

Chtěli jste expandovat i za hranice, jsou tyto plány stále platné?
Již se tak i stalo, expandovali jsme koncem loňského roku na Slovensko, kde se nám od té doby podařilo otevřít již 4 poradenské kanceláře a jedna centrální, a v současné době se otevřely dveře pro jednání o udělení master licence na celou Slovenskou republiku, takže případní zájemci teď mají ideální příležitost a mohou mne kontaktovat.