Burger King otvírá podruhé v Česku

V dohledné době budou v Českou čtyři provozovny, zatím pouze v Praze.
Středa
17.06.2009
Autobusové nádraží Florenc je druhou českou zastávkou amerického fast-foodového řetězce.
 

Burger King dnes otvírá svou druhou pobočku v Česku. Po Zličíně přichází na řadu autobusové nádraží na pražském Florenci. Před spuštěním jsou přitom další dvě restaurace. Podle informací ČTK se chce Burger King zaměřit na klíčové dopravní uzly, jakými jsou autobusová či vlaková nádraží.

Licenci na Burger King již tři firmy

Licenci na provozovny Burger King v Česku již mají podle agentury tři firmy. Vedle polského Amrestu jde o firmu BK Team, kterou za účelem provozování sítě restaurací Burger King založila firma Jídelní a lůžkové vozy. Licenci má údajně také italská firma Autogrill, která patří mezi největší světové poskytovatele stravovacích služeb, a otevře provozovnu na pražském hlavním nádraží. Čtvrtá nově otevřená pobočka Burger Kinga má vzniknout v Letňanech.

Fast-foodů se krize nedotýká

Řetězcům s rychlým občerstvením se, zdá se, krize zatím vyhýbá. Většina z nich plánuje expanzi. Některým dokonce rostou prodeje. Zdravé alternativě k hamburgerům, americké síti SUBWAY, například v prvním čtvrtletí ve střední a východní Evropě meziročně vzrostly prodeje sendvičů téměř o pětinu. Podle šéfa rozvoje sítě Martina Prince je růst prodejů částečně důsledkem toho, že lidé volí v ekonomicky těžší době cenově příznivější variantu oproti klasickým restauracím. „Dlouhodobě je to také díky příklonu lidí k zdravému, ale rychlému občerstvení a jídlu,“ doplnil manažer SUBWAY.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014