Orfa završí inovaci franšízami

ORFA má dohromady 25 000 m2 skladových ploch a 27 300 výrobků na expozici. Je mimo jiné výhradním zástupcem jednoho z největších evropských výrobců nábytku Black Red White.
pondělí
26.06.2017
Česká firma ORFA nábytek má 5 poboček. Nováček v Katalogu franšíz hledá franšízanty se silnou orientací na zákazníka.
 

Nábytkářská firma ORFA začala budovat svou franšízovou síť takřka přesně před dvěma roky. Krátce poté, co spustila vlastní internetový obchod a konsolidovala oddělení svých dvou velkoobchodů do jednoho oddělení logistiky a nákupu. Nejen tato opatření přinesla podle vedení společnosti až čtvrtinové úspory nákladů a zrychlení dodávek u většiny objednaného zboží z několika týdnů na tři dny od objednání.

V prodejnách ORFA mohou zákazníci zakoupit sortiment různých producentů převážně z celé Evropy. Od roku 2014 prochází nejen prodejní síť, ale také zázemí celé společnosti, komplexní transformací v moderní společnost. Jejím cílem je poskytovat špičkové služby, do nichž patří například videoprezentace výrobků na Youtube nebo QR kódy na výrobcích v prodejnách. V rámci růstu hledá firma franšízanty pro nové pobočky. Možnost mají jak majitelé obchodů s nábytkem, kteří by chtěli patřit do franšízové sítě ORFA, tak také nadšení začínající podnikatelé bez zkušeností v oboru.

Žádné poplatky a sleva na expozici nábytku

Novým franšízantům nabízí ORFA tři možnosti spolupráce: prodejnu nábytku, kuchyňské studio nebo kombinaci kuvhyňského studia s prodejnou nábytku. Minimální investice se pohybuje okolo částky 1, 2 milionu korun včetně provozu v prvních měsících. Přesná výše investice se vypočítává vždy podle zvoleného druhu prodejny a její velikosti. Prvotní závoz zboží do expozice získává franšízant s 50% slevou.

"Zajímají nás všechna okresní a krajská města se spádovou oblastí alespoň 50 000 obyvatel. Klíčová je pro nás Praha a Brno, kde vznikne hned několik franšízových prodejen," říká ředitel franšízové sítě Martin Juřík.

Franšízant Orfy získá finanční modelový plán pro danou prodejnu, investici je možné částečně financovat z cizích zdrojů. Týká se především úprav prodejny a jejího vybavení. V průběhu spolupráce franšízanti nehradí průběžné ani marketingové poplatky. "Náš ideální franšízant je aktivní člověk. Věří našemu konceptu a chce uspět. Podílí se na řízení svých prodejen, je inspirací pro lidi kolem sebe. Ideální franšízant zná region, ve kterém provozuje prodejny a umí vytěžit potenciál daného regionu. Svým aktivním přístupem pomáhá vytvářet hodnotu celé prodejní sítě a podílí se na jejím rozvoji," dodává Martin Juřík.