Kult z Kalifornie na český talíř

Gastronomické zařízení Lawry’s, které váží 320 kilogramů, bylo vyrobeno z nerez oceli a svého majitele tehdy stálo značnou částku peněz. Slavné prémiové žebírko Lawry’s se totiž peče přes 20 hodin. Maso váží kolem 8 kilogramů.
Úterý
20.06.2017
Jedna z nejslavnějších restaurací v LA během 80ti let otevřela franšízy v Číně i Japonsku. V ČR Lawry’s nabízí exkluzivní národní licenci.
 

Stravují se v nich celebrity, na své si tam přijdou i úspěšní a slavní sportovci. První restaurace značky Lawry’s byla otevřena v Beverly Hills v roce 1938. La Cienega Boulevard, na nemž podnik stál, tehdy lemovala pole s hořčicí, a večeře včetně vyhlášeného hovězího steaku s kostí tam stála jeden a čtvrt dolaru. Dnes je ulice známá jako "Restaurant Raw" pro velké množství prvotřídních gastronomických podniků. Mezi ně samozřejmě stále patří původní restaurace Lawry’s Prime Rib, která například dodnes vyniká rekordními počty rezervací ze strany zákazníků.

Kromě hovězího steaku s kostí prosluly služby restaurace sítě Lawry’s také díky speciálnímu servírovacímu vozíku, v němž maso obsluha porcuje před zraky strávníků. Gastronomické zařízení, které váží 320 kilogramů, bylo vyrobeno z nerez oceli a svého majitele tehdy stálo značnou částku peněz. V nabídce má Lawry’s v současnosti nejen hovězí maso, značka patřila také mezi vůbec první americké restaurace, které začaly podávat sálat jako nedílnou součást hlavního chodu. Značkové salátové zálivky, marinády i dresinky Lawry’s se prodávají v USA také v maloobchodech.

Tři týdny v Beverly Hills i Las Vegas

Značku dnes prezentují ve Spojených státech především 4 restaurace. Pobočky slavné americké značky lze nalézt v Las Vegas, Chicagu, Dallasu, Singapuru, Hong Kongu, na Tchaj-wanu, v Soulu, Tokiu či Ósace. Zakladatelé konceptu Lawrence L. "Lawry" Frank a Walter Van de Kamp otevřeli svůj vůbec první podnik v roce 1922 pod jménem Tam O’Shanter Inn restaurant. Dnes je jedna z nejstarších restaurací v Los Angeles označovaná zároveň za jeden z nejdéle fungujících rodinných podniků na světě, který je stále v rukou majitelů stejného příjmení.

Lawry’s se chce v expanzi aktuálně soustředit také na evropské země včetně České republiky. Hledá proto finančně silnou společnost, která má zkušenosti s gastronomií a podnikáním v místních poměrech. Budoucí držitel exkluzivní licence bude zodpovědný za rozvoj a management restaurace, a musí proto projít školením a tréninkem v USA. Nejprve stráví tři týdny v restauraci v Beverly Hills, poté také tři týdny v Las Vegas. Restaurace musí mít velikost mezi 600 až 1 200 m², investice na otevření restaurací a rozvoj značky činí asi čtyři miliony dolarů.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015