Franšízant Skibi Kids by neměl být pouhý investor, ale měl by se podílet na denním chodu prodejny. Majitelé značky vyžadují obchodního ducha, naopak zkušenosti v oboru ani podnikání nutnou podmínkou nejsou.
Pátek
30.06.2017
Značka dětského oblečení do každého počasí Skiby Kids umí díky e-shopu franšízantům vytipovat města, kde je o její nabídku zájem.
 

Děti, které nesedí doma, ale tráví čas aktivně, jsou šťastnější, protože pohyb prospívá jejich zdravému vývoji a psychice. Myslí si to alespoň majitelé české značky dětského oblečení Skibi Kids, kteří pro ty nejmenší dobrodruhy a cestovatele vyrábí a distribuují do sítě obchodů již několik let oblečení do přírody. Dosud vlastní zatím 3 prodejny, v OC Kotva se nedávno přestěhovala do větších prostor. Pro letošní rok měla firma v plánu hledat další potenciální franšízanty. Jedna z franšízových poboček se nyní již připravuje, nicméně otevírat se bude až příští rok v září.

"Rádi bychom do té doby otevřeli ještě alespoň jednu či dvě další franšízy, zájemce proto stále hledáme," říká majitelka Skibi Kids Kateřina Princová s tím, že příprava prodejny před jejím otevřením trvá asi 6 měsíců. Dětské oblečení do přírody se navíc prodává v mnohem větším objemu na podzim a v zimě. Proto by podle Kateřiny Princové bylo i z hlediska motivace lepší, pokud by franšízant otevíral nový obchod právě na začátku zimní sezony. Nebyl by tak rovnou vystaven možnému riziku nízkých prodejů v prvních měsících.

I prodejna potřebuje péči

Místa ani města, kde by nové obchody Skibi Kids měly stát, majitelé společnosti nespecifikují. "Konkrétním zájemcům o franšízy jsme schopni ale podle poptávek skrze e-shop doporučit či vytipovat vhodnou oblast, kde již předem víme, že je o naše oblečení zájem," dodává majitelka původně radotínské firmy, která vznikla jako pobočka tamního Ski and Bike Centra. Majitelem byl její otec, který ji také inspiroval k podnikání. S výběrem franšízantů si Skibi Kids dává záležet, a stejně tak jsou podle Princové váhaví i zájemci o franšízovou licenci.

"Někteří mají dostatek financí, ale nechtějí se na obchodu osobně podílet a starat se o něho. O takovou spolupráci nemáme zájem," vysvětluje Kateřina Princová. Ti, kteří mají financí do začátků třeba jen část, jsou podle jejích zkušeností obezřetní. Často a dlouho váhají. I proto Skiby Kids díky e-shopu začíná vytipovávat města a místa, kde je o její nabídku zájem.