Nejvýhodnější franšíza? Arby’s

Americký sendvičový bar Arby´s je největší síť na světě nabízející sendviče. Momentálně funguje ve Spojených státech amerických, Kanadě, zemích Středního východu a v Turecku 3400 provozoven. Již více než 50 let nabízí zákazníkům především maso nejvyšší kvality.
Středa
12.07.2017
Hledáte perspektivní koncept? Mezi nejvýhodnější franšízy světa patří značka Arby’s, která by ráda našla partnera i v ČR.
 

Ve chvíli, kdy potenciální franšízanti zvažují svůj vstup do nového firemního systému, většinou vyhodnocují objektivní skutečnosti a vypočítávají náklady a možné zisky. Klíčové při jejich rozhodování bývají již samotné vstupní náklady v podobě licenčních poplatků, následuje výše pravidelných poplatků centrále - největším strašákem je pro ně totiž obvyklá návratnost prvotní investice. Díky ní získávají oni i centrála jasné a nezkreslené zprávy o prospěritě jednotlivých poboček. Vzdělávací programy, dlouhodobý firemní růst i historie společnosti včetně například soudních sporů přichází na řadu až poté.

Při výběru vhodného konceptu hrají roli ale i subjektivní hlediska, mezi které patří například statistiky a obchodní či podnikatelský talent franšízantů v daném oboru. "Skutečnost je taková, že finance pomáhají každé franšízové síti k růstu a prosperitě. Je ale také pravda, že ti nejlepší franšízoři se etablovali také jako skutečně empatičtí partneři, kteří chápou lidskou stránku podnikání stejně jako čísla," říká Eric Stites, generální ředitel společnosti Franchise Business Review (FBR), která se specializuje na analýzy a průzkum franšízového trhu.

Cesta zpět na vrchol

Soutěž o Nejvýhodnější franšízu hodnotí obě hlediska. Jak finanční zisky a růst společnosti, tak také například spokojenost jednotlivých franšízantů a jejich důvěru v potenciál a budoucnost značky, či plnění smluvních závazků obou stran a příspěvek charitě. Všechny vybrané franšízové sítě patří do gastronomie, mezi špičkovými koncepty lze nalézt rybí restaurace Captain D’s, které představují alternativu k hamburgerům a sendvičům. Nechybí pizzerie Donatos Pizza, populární zmrzlinový koncept Kona Ice, specialista na kuřata Wingstop, či výrobce a prodejce polévek Zoup! Fresh Soup, který kromě jiného minimalizuje náklady na start-up.

Rekordmanem v růstu je pak společnost Arby’s, které čeká na svou příležitost také v České republice. Ve Spojených státech přitom zažívá řetězec oživení zájmu i ze strany zákazníků, nejen franšízantů. Již šest a půl roku v řadě hlásí Arby’s stabilní zisky, poslední téměř 3 roky tržby a zisky v USA neustále rostou. Za posledních 5 let firma, specializující se na masové speciality, narostla o celou čtvrtinu, a dnes má značka hodnotu 1,1 milionu dolarů. Franšízanti Arby’s ale navíc svoji domovskou firmu vychvalují, 97 % z nich věří v dlouhodobý růstový potenciál značky. Svoji cestu z deprese Arby’s letos završí první expanzí mimo USA od roku 2010.

Více informací o možnosti zakoupení licence Arby’s v ČR naleznete v našem Katalogu franšíz.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015