S dietami uspějí jen ti nejlepší

Na franšízovém konceptu jsme dlouho pracovali a snažili se ho důkladně připravit tak, aby klientům co nejvíce vyhovoval. Troufám si říci, že se nám toto podařilo, a proto jsme ho zatím měnit nemuseli, říká Martina Vojtíšková
pondělí
14.08.2017
Franšízová síť Dietavkrabicce.cz má aktuálně 5 poboček a na 10 tisíc klientů. Nejen o boomu diet v krabičce hovořila manažerka společnosti Martina Vojtíšková.
 

Patříte mezi průkopníky v oboru, který patří nyní mezi nejrentabilnější. Dokázala byste shrnout vývoj na trhu s dietami v ČR za posledních 5 let? V čem se změnil, a v čem nikoliv?
Ano, naše společnost byla založena v roce 2011, kdy na trhu byly celkem 3 společnosti prodávající krabičkovou dietu včetně té naší. V roce 2013 přišel velký boom a s krabičkovou dietou se tzv. roztrhl pytel, ale jak tento velký boom rychle přišel, stejně tak rychle odešel. Většina společností se na trhu neudržela, myslím, že si nedokázaly předem představit, kolik práce tato služba přináší. Trh se tedy vyčistil od plev a zůstali jen ti nejlepší.

Je podle vás ještě stále na trhu s dietami prostor pro nové firmy, nebo je trh spíše už přesycený?
Jak jsem se již zmiňovala, trh se vyčistil a v tuto chvíli není přesycen, určitě tu prostor ještě je. Jde však o to, že nová konkurence by musela být něčím výjimečná, a své potenciální klienty zaujmout, aby měli důvod odcházet od již zavedených firem, se kterými mají dobré zkušenosti.

Jak se vaší firmě aktuálně daří?
Firmě se daří velmi dobře, klienti nám stále přibývají a franšízanti také. Tento rok jsme zatím uzavřeli jednu novou spolupráci a další máme rozjednané, v tuto chvíli jich máme aktuálně pět.

Hledáte stále nové franšízanty pro budoucí spolupráci v ČR? Jaké hlavní podmínky by měli splňovat? Musí mít například vzdělání v oboru?
Ano, nové franšízanty stále hledáme. Pro nového franšízanta je určitě velkou výhodou, když má již zavedený gastro provoz, a tudíž rozjezd pro něj nebude tak nákladný.

Jaké hlavní výhody svým spolupracovníkům ve franšízové síti nabízíte? Proč si mají vybrat právě vás?
Jsme jedničkou na trhu v oboru krabičkových diet. Dnes máme již více než 10 000 spokojených klientů.

Měli jste v plánu také expanzi do zahraničí, daří se najít pro tento krok ty správné spolupracovníky?
V tuto chvíli máme rozjednanou spolupráci s našimi sousedy, konkrétně v Bratislavě.

Máte zmapovaný zahraniční trh s krabičkovými dietami (nebo dietami jako takovými)? Jste na mezinárodním poli něčím zcela výjimeční?
Ano, trh samozřejmě pravidelně mapujeme, a to i ten zahraniční. Snažíme se stále naší službu vylepšovat a strašně důležitý je pro nás proklientský přístup. V tomto směru jsme, dá se říci, výjimeční.