S Partners k vyšším obratům

Po roce provozu generují pobočky Partners měsíční obrat kolem 500 tisíc korun. Letos chce přední tuzemská poradenská značka pokračovat ve zvyšování jejich výkonnosti, bude otevírat i nové pobočky. Přiblížit se chce hranici 90.
Středa
13.09.2017
Franšízy se na pololetním obratu společnosti Partners podílely celou čtvrtinou. Obrat jednotlivých poboček rostl v průměru o 25 %.
 

Bankovním a poradenským franšízovým pobočkám Partners market v prvním pololetí 2017 stoupl obrat na 100 milionů oproti loňským 75 milionům korun. Výrazně se podle vedení firmy zvýšil také počet obsloužených klientů, a to o úctyhodných 40 %. Aktuálně chystá vedení společnosti otevření 6 nových Partners marketů v Brně, Karlových Varech, Praze, Sušici, Třinci a Valašských Kloboukách.

Do konce roku jsou vytipovaná další místa pro nové franšízy, a to v Blansku, Havířově, Jihlavě, Náchodě, Novém Jičíně, Opavě, Plzni, Praze a Trutnově. Franšízám se daří také postupný personální rozvoj i růst jejich obratu. „Je to mimo jiné dáno i propojením s obchodní sítí poradců celé finančně poradenské společnosti Partners. Tato spolupráce významně usnadňuje rozjezd podnikání novému franšízantovi v atraktivní oblasti financí,“ vysvětluje Martin Hrůša, ředitel projektu Partners market.

Zajímavý zaměstnavatel

Daří se podle něho také naplňovat základní vize Partners marketů: nabídnout i lidem v menších městech výběr z finančních produktů. „Nárůst obratu v oblasti služeb pro stávající klienty se meziročně zvýšil o více než 200 %,“ říká Hrůša. A dodává, že o 15 % narostl i počet poradců na pobočkách. Tahouny růstu se v oblasti finančních produktů staly podle vedení Partners především hypotéky a investice do podílových fondů, které v době nízkých úrokových sazeb smysluplně zhodnocují peníze.

Ve druhém pololetí se společnost podle Hrůšy plánuje zaměřit na propagaci poboček coby zajímavých zaměstnavatelů ve finančně poradenském sektoru. Pro otevření franšízy Partners je potřeba minimálně částka asi 800 tisíc korun na pokrytí prvních půl roku v provozu. Vhodný je prostor s výlohami na frekventovaném místě ve městě či spádové obci s počtem obyvatel nad 10 tisíc obyvatel. Základními požadavky na franšízanty je především vysoká úroveň obchodních dovedností, detailní znalost příslušného regionu, a také trestní a finanční bezúhonnost a plné nasazení.