Švejk Restaurant: Nejlepší koncept v gastronomii

Češi Švejka prostě milují
Středa
21.05.2008
Franchisingový koncept restaurací Švejk Restaurant, který nabízí původní českou kuchyni a atmosféru Rakousko-Uherska, je nejúspěšnějším gastronomickým konceptem pro letošní rok.
 

Bronzovou plaketu slavného českého gastronoma Jaroslava Vašaty získal franchisingový systém tradičních restaurací od odborného časopisu pro management hotelů a restaurací Food-Service.

Tradice Rakousko-Uherska táhne

Koncept franchisového řetězce, který sází na českou kuchyni, tradici a zážitek, podle hodnotitelů velmi dobře zaplnil mezeru na trhu. Uspěl nejen v Praze, ale i po celé České republice. V provozu je již 46 restaurací. Pilotní restaurace Švejk Restaurant s názvem U Zeleného stromu byla otevřena v Nepomuku v prosinci roku 2002.

"Má-li být gastronomický projekt úspěšný, je nutné spojit ho především s nápadem a atmosférou, díky nimž se stane jedinečný, a tedy i obchodně dokonalý. Celé divadlo zvané provoz restaurace se v tomto případě odehrává v kulisách 'starého dobrého Rakouska-Uherska' podle franchisingového konceptu scénáře, jenž nemůže zklamat. Klid a pohoda, vynikající česká kuchyně včetně receptur vytažených z 'babiččiny krabičky', to jsou hlavní trumfy tohoto představení, při němž obvykle bývá vyprodáno," uvedl majitel franchisové licence Radek Sochor.

Nejen chlebem živ je koncept

Koncept sází vedle dobrého piva a tradiční kuchyně také na atmosféru, kterou dokresluje precizně zpracovaný nábytek z masivního dřeva, stylové výčepní stolice, Ladovy obrázky nebo dobově oblečený personál.

V minulých letech získaly bronzovou plaketu i jiné restaurace založené na franchisingu, například Ambiente, Potrefená husa či Kolkovna. Letos časopis uděloval cenu již podeváté.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014