Kdo bojuje s McDonald’s

Společnost Max Burgers, v jejímž čele stojí syn zakladatele Richard Bergfors, má ve Stockholmu zavedenou vzdělávací akademii, skrze níž poskytuje všechny potřebné vzdělávací nástroje pro své franšízové partnery. V severní Evropě hledá silné zavedené firmy, které mají zájem značku Max Burgers propagovat na základě master-franšízové licence.
Pátek
15.09.2017
Majitel Max Premium Burgers tvrdí, že chce "svět zbavit McDonald’s". Nejstarší švédská fast-foodová franšíza bere útokem Polsko.
 

Na začátku září expandovala do sousedního Polska švédská značka, jejíž majitel se rozhodl vytáhnout do boje proti populární americké značce McDonald’s. Společnost Max Burgers vznikla již v roce 1968 - celých 5 let před tím, než do severské země doputovalo v podobě první pobočky slavné logo se zlatými oblouky. Původní franšízová koncepce je přitom stále v rukou zakládající rodiny Bergforsů.

Firmu založili Curt Bergfors a Britta Fredriksson, vedení má nyní na starosti syn zakladatele Richard. Max Burgers patřila v Evropě k vůbec prvním firmám, které nabízely hamburgery vlastní výroby. Současný název dostala až v roce 1971 podle přezdívky tehdejšího majitele, díky popularitě se skrze franšízovou síť rychle rozrostla do celé země. Dalším mezníkem byl pro rodinnou firmu rok 2003, kdy do nabídky začala zařazovat dietní pokrmy, dnes nabízí také jídla pro vegány a vegetariány. V roce 2011 franšízová síť Max Burgers překročila švédské hranice, a usadila se také v Oslu. Loni například rozšířila své pole působnosti také o Egypt.

Padesát let zlepšování chutí

V mezinárodním měřítku má v současnosti Max Premium Burgers 120 poboček, každá z nich má podle centrály průměrný roční obrat 2,2 milionu eur. Ještě letos chce vzít fast-foodová společnost útokem polský trh, kde by měla mít v konečné fázi až 200 restaurací. Podle generálního ředitele Richarda Bergforse padla volba nejdříve na město Vratislav (Wrocław), protože je Mekkou pro turisty a studenty, a v roce 2016 se stala také Evropským hlavním městem kultury.

Franšízová síť rodinné firmy sahá kromě Švédska do Norska, Dánska, Egypta a Spojených arabských emirátů. V roce 2017 se rozšiřuje především ve Skandinávii a na nových trzích v Polsku a na Středním východě. V nabídce má několik druhů hovězích a kuřecích hamburgerů, na jejichž zlepšování pracuje údajně nepřetržitě celých 50 let. Ingredience do nich jsou v restauracích na rozdíl od McDonald’s volitelné a obsah hamburgerů variabilní, a vždy jsou tak dělané na míru zákazníkům. Restaurace obslouží v průměru tisícovku hostů denně.

Centrála Max Burgers hledá aktuálně v rámci severní Evropy partnery pro národní či mezinárodní master-franšízovou licenci, a nenabízí proto franšízantům zakoupení licence pro jednotlivé restaurace. V ČR zatím otevření nových poboček neplánuje.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015