Společnost z Olomouce, která funguje na českém trhu již od roku 1993, nabízí franšízantům výhodné podmínky ohledně prodeje, kdy mohou například vracet do skladu neprodané kusy oblečení.
Středa
20.09.2017
Česká firma na výrobu a prodej kojeneckého oblečení Tulec Trend pomalu vstupuje do 25. roku existence s novými franšízami v ČR i SR.
 

Svůj firemní růst proto letos stvrdila výrazným rozšířením sortimentu, kdy se oproti předchozích letům téměř zdvojnásobil objem nové kolekce originálního oblečení. "Letos v létě firma Tulec Trend otevřela 3 nové prodejny, z toho jedna je franšízová," říká jeden z majitelů Tomáš Tulec s tím, že pro nové franšízy značka stále hledá partnery po celé zemi i na Slovensku. Podmínkou je především zájem o dlouhodobou spolupráci, jednání jsou vždy individuální.

"Některý franšízant je schopný přinést své vlastní know-how, jiný se učí takříkajíc za pochodu," vysvětluje Tulec s tím, že i výsledky se v případě jednotlivých franšíz liší. Nutnou podmínkou úspěchu poboček Tulec Trend je podle něho pak především dobré prodejní místo, a schopný franšízant, vedoucí i personál na prodejně. "Z našich zkušeností se spíše vyplatí kvalitnější obchodní prostor s velkým pohybem zákazníků, v opačném případě je sebelepší prodejní koncept odsouzen k titěrné práci s jednotkami zákazníků denně," dodává Tomáš Tulec.

Franšízant platí jen asi čtvrtinu nákladů

Franšízantům Tulec Trend nabízí mnoho výhod jako je přednostní dodání nového zboží, územní exkluzivita, či prioritní doplnění vyprodaného zboží. Firma v co nejkratší době dodává a doplňuje zboží na prodejnu podle franšízantem zaslaných objednávek, prodejce či franšízant následně získá doporučené prodejní ceny, a rozdíl mezi maloobchodní a velkoobchodní cenou činí jeho vlastní zisk. Firma zásadně preferuje dlouhodobou spolupráci i vzhledem k výši vlastní investice.

Prodejna TulecTrend bývá do provozu uvedena obvykle po 2 až 3 měsících příprav. Minimální investice je 150 tisíc korun, a to za obchod o minimální velikosti 25 čtverečních metrů. Podle Tomáše Tulce je vstupní kauce asi čtvrtinou celkových nákladů na výstavbu obchodu, zbytek dopácí centrála Tulec Trend, která také prodejnu posléze naskladní. V rámci konceptu ale poslední dobou přibývají také shop-in-shopy, kdy značka tuzemského dětského textilu dovoluje na jednom místě prodej kombinovat s jiným sortimentem jako je třeba dětská obuv či hračkářství.