Byznys na městských tepnách

Nakupovat rychle, pohodlně, a plně využít svůj volný čas ve svůj prospěch, to vše mají umožnit zákazníkům prodejny Pont (Pohodlný Obchod Na Trase). Franšízanti by měli mít zkušenost s maloobchodem a alespoň milion korun.
Čtvrtek
21.09.2017
Pont Market se chystá na rekonstrukci sítě obchodů s potravinami včetně Masarykova nádraží v Praze, i modernizaci loga a designu.
 

Obchodní síť Pont Market se rozrostla o novou pobočku v Náchodě, v přípravě je také obchod v Českých Budějovicích. Ještě do konce roku má pak vlastnická společnost JPServis v plánu otevřít 3 další obchody, a především se připravuje na rekonstrukci celé prodejní sítě. Pilotním projektem v celé modernizaci bude jedna nejstarších prodejen v síti na Masarykově nádraží v Praze. Stejně jako i další prodejny dostane kromě úprav interiéru nové logo a celkový design.

"Po dlouhých letech jsme se rozhodli zareagovat na měnící se trh a nákupní chování zákazníků, kterým bychom nákup rádi více zpestřili," říká ředitel společnosti JPServis Marek Cagášek. Logo i obchody mají být po chystaných změnách barevnější. Celková atraktivita konceptu Pont Marketů podle Cagáška spočívá především v jistotě silné zákaznické základny, protože až 70 % zákazníků navštěvuje prodejny pravidelně. Většinu prodejen zatím spravuje přímo centrála, jedna z poboček funguje na principu franšízingu.

Malý nákup na cestu

Případní zájemci o franšízovou licenci Pont Market si musí sami najít vhodné místo, ideální jsou dopravní tepny ve městech, nádraží a nemocnice. JPServis následně provede analýzu s měřením například průchodnosti místa a celkové návštěvnosti, z čehož dokáže předem odhadnout šance franšízanta na úspěch. Podle Marka Cagáška se tak poměrně často ukáže, že vytipované místo není pro Pont Market rentabilní, a s franšízantem se tak na jeho výstavbě centrála nedohodne. Poloha obchodu je pro jeho úspěšnost totiž v rámci konceptu zcela zásadní.

JPServis aktuálně provozuje 27 prodejen Pont Market po celém Česku. Kromě toho spravuje společnost obchody BioPoint, stánky s občerstvením Minit a kavárnu Momento Café. JPServis je součástí skupiny JLV s téměř miliardovým obratem. Franšízantům Pont Market nabízí například výhodné smluvní podmínky u dodavatelských firem, či centrální pokladní systém a marketingovou podporu. Minimální výše investice je jeden milion korun, návratnost bývá 3 až 5 let.