Nejvíce poboček a centrála hudební školy Malý Muzikant se nachází v Praze a Karlových Varech, nové franšízy však mohou vzniknout kdekoliv po republice.
Čtvrtek
05.10.2017
Hudební škola Malý muzikant s autorskými písničkami a hudebním vzděláním pro předškolní děti má úspěch. Dnes čítá již 26 vlastních a 4 franšízová výuková centra.
 

Založit hudební školu pro předškolní děti, to byla myšlenka zakladatelky Veroniky Diamantové. Chtěla vytvořit školu, kde by základ byl tvořen autorskými věcmi, českými písničkami a kvalitním hudebním vzděláním. A to se povedlo. Nyní, po získaných zkušenostech, se proto rozhodla nabídnout tuto podnikatelskou příležitost také dalším zájemcům - prostřednictvím franšízy.

Unikátnost Malého muzikanta spočívá v tom, že v této soukromé hudební škole se necílí na výkon, ale na přirozenost, radost, pohyb, tvoření a především na hudbu. A to umějí rodiče i děti ocenit a svůj zájem dávají náležitě najevo. Malý muzikant nabízí pro menší skupiny dětí ve třech kategoriích (od 2 do 7 let, s doprovodem i bez doprovodu) ucelené výukové programy, postavené na autorských písničkách zakladatelky Veroniky Diamantové. Nejde však jen o zábavu a hru – vyšší kurzy pro mnohé z dětí znamení zároveň také již přípravu dalším životním směrem např. směřování na uměleckou školu.

Originální učebnice, profesionální nahrávky, forma zábavné metodiky a školené, motivované lektorky, služby rozšířené o autorské programy, možnost individuálního vzdělávání; to vše představuje na trhu nadstandard a vytváří zároveň výjimečnou filozofii této hudební školy.

První rok hudební školy Malý muzikant byl zkušební; sledovala se spokojenost klientů, přehodnocovaly se výsledky a rozhodnutí. A právě díky takto získaným zkušenostem a propracovanému systému se noví franšízanti mají o co opřít, podnikají nezávisle, s vlastním kapitálem a svými dosavadními znalostmi, ale zároveň mají k dispozici celkovou koncepci franšízy, podporu, poradenství, školení i metodiku z centrály školy.

„Motivace, přirozený pocit zodpovědnosti a touha vytvořit něco vlastního jsou dobrým základem pro vznik úspěšné franšízy, která je v dnešní době poměrně bezpečným druhem podnikání,“ říká zakladatelka hudební školy Veronika Diamantová. „Ideální v případě naší hudební školy je pak spojení franšízant – učitel – hudební nadšenec."

Zahájit vlastní podnikání formou franšízy není proto složité. Jakmile padne rozhodnutí, je potřeba si zajistit pouze potřebné prostory a lidi, kompletní know-how poskytuje franšízor. Cena za licenci přitom závisí na příslušném regionu, na který franšízant v reálu získává exkluzivitu.