Průměrná marže na produktech Kioda je mezi 45 - 55%. Více než 70% produktů stojí 2,5 USD (asi 55 Kč), zbývající část sortimentu pak do 20 USD (asi 450 Kč).
pondělí
09.10.2017
Součástí rodiny společnosti Kioda se můžete stát i vy. Populární korejský koncept obchodů, který dobyl asijský trh, přichází s nabídkou franšíz také do Evropy.
 

Společnost Kioda vznikla zhruba před 5 lety a prošla rychlým rozvojem. Dnes je formou mezinárodního řetězce koncepčních maloobchodních obchodů, které napříč Asií prodávají různé typy především korejských produktů; od kosmetiky, přes módní doplňky, dárky, textil až po interiérové výrobky či občerstvení.

Slovo Kioda je původně z korejštiny a přeložit jej lze jednoduše jako roztomilý,“ vysvětluje Jason Tay, zástupce společnosti pro Evropu. „A naše zboží takové je. Věříme, že jednoduchost, barevnost a originalita jsou základem dokonalosti a tudíž i spokojenosti našich zákazníků.“

Inspirace však nepřichází jen z Koreje, designéři zvučných jmen ji hledají i v dalších zemí světa. Design výrobků je nápaditý a jedinečný, zajímavý, inovativní a atraktivní. Což oceňují skalní fanoušci i zákazníci – jde o kvalitní produkty za přijatelnou cenu, dostupné široké veřejnosti a proto oblíbené. Kioda se zavazuje dodávat do svých obchodů i franšíz nejen kvalitní, ale také stylové a trendy produkty, tak, aby zboží bylo aktualizováno každé tři měsíce.

Kioda vstupuje na trh střední a východní Evropy se silným zázemím v zádech a v době neklesající popularity tzv. asijské vlny. Provozuje desítku vlastních provozoven a několik set franšízových poboček ve 13 asijských zemích, např. v Koreji, Vietnamu, Malajsii, Číně, Nepálu, Indii, Indonésii a na Filipínách. Jen v Indii do roku 2021 má v plánu otevřít na 300 franšízových obchodů a cílit tak na konkurenci.

Koncept obchodů je svým způsobem i výběrem produktů unikátní záležitostí, do které bude franšízant odborně zaškolen, franšízor mu pomůže i s výběrem místa či uspořádáním interiéru, poskytne vybavení a zázemí pro provoz. V okamžiku zahájení samostatného podnikání pak nastává čas pro průběžnou podporu, jejíž součástí je i možnost využití atraktivních nákupních cen u dodavatelů přes siť Kioda. Vlastní franšízová provozovna je nyní dostupnou záležitostí i na českém trhu, který Kioda pokládá za strategický a zařadila ho do svého plánu budoucího rozvoje.