Z-Eleven působí v 15 zemích, chce dál expandovat
Čtvrtek
02.07.2009
Jeden z největších amerických řetězců založených na franchisingu, konvenience markety 7-Eleven letos plánuje až 200 nobých obchodů.
 

Americký franchisový řetězec convenience marketů 7-Eleven plánuje i přes ekonomickou krizi významnou expanzi v USA a Kanadě. „7-Eleven agresivně roste a očekává v letošním roce více než 200 nových obchodů,“ uvedla společnost v tiskové zprávě. Plánovaný růst je součástí dlouhodobého programu rozvoje. V loňském roce společnost, která má v USA a Kanadě kolem 6200 obchodů, otevřela 170 nových obchodů.

Speciální program pro veterány

7-Eleven nabízí vstup do sítě již existujícím obchodům, nabízí převod do franchisy i vlastní již zavedené obchody. Řetězec, který se stal před dvěma roky nejlepším franchisovým systémem na světě, nabízí i speciální program pro vojenské veterány. Spočívá ve snížení vstupního poplatku o deset procent, tedy až 35.000 amerických dolarů.

Největší convenience řetězec

7-Eleven je největší globální řetězec convenience marketů. Provozuje v 15 zemích více než 36.000 obchodů na principu franchisy, nebo vlastních. V loňském roce firma celosvětově dosáhla tržby téměř 54 miliard dolarů.