Madeta oživuje mléčné bary

Mléčné bary, bufety a jídelní automaty už pomalu z ulic českých měst zmizely. Madeta by ráda mléčné bary znovu oživila, uvažuje se také o expanzi přostřednictvím franšízingu.
Úterý
10.10.2017
Mlékárna Madeta se chystá rozšiřovat prostřednictvím prodejní sítě, jejíž součástí by mohly být i franšízové pobočky.
 

Madeta působí v jižních Čechách již 110 let, a navazuje na mlékařskou a sýrařskou tradici. Největší česká mlékárna aktuálně zveřejnila své plány, podle nichž chce navázat na tradici kdysi populárních mléčných barů. První mléčný bar pod názvem Madetka otevřela firma v Domě služeb v Českých Budějovicích, kde zároveň vznikla také stejnojmenná nemocniční firemní prodejna se zdravou výživou.

Umístění prodejny v areálu nemocnice nebylo přitom cílené, bistro Madetka zaplnilo nevyužité prostory. Příští rok na ja jaře hodlá vedení Madety otevřít také bistro v síti Madetka v nemocnici v Českém Krumlově, další zdravotnická zařízení by měla následovat. Majitel Madety Milan Teplý přitom v rozhovoru pro týdeník Euro uvedl, že Madeta chce expandovat do dalších měst Jihočeského kraje a také do Prahy, zatím však hledá spolehlivé partnery.

Jednou z možností, o níž vedení Madety uvažuje, je podle slov Milana Teplého také franšízing. Teplý ale zároveň připustil obavy z velkého rizika, protože český trh a zdejší podnikatelé ještě nejsou na podnikání na základě franšízové licence připravení. Mléčné bary Madetka budou nabízet snídaňová a obědová menu, prodejna v Českých Budejovicích je navíc vybavená dětským koutkem s hračkami a Montessori pomůckami.

Součástí expanze tradiční české značky je také nový reklamní spot, který běží na televizních obrazovkách již od půlky srpna. Vedení firmy nechává současně v rámci projektu "Otevřená Madeta" nahlédnout své zákazníky do zákulisí výroby. Mohou tak poznat cestu, kterou podniknou třeba Jihočeské máslo, čerstvý sýr Jihočeský cottage a Blaťácké zlato, než doputují na jídelní stoly.