Vegetariáni objevují franšízing

UGO hledá aktuálně nové franšízanty na severu Čech ve městech Jablonec nad Nisou, Ústí nad Labem, Kolín či Liberec.
Čtvrtek
19.10.2017
Celosvětový trend vegetariánství přinesl na trh nové franšízové sítě. Patří mezi ně tuzemská Vegg-go či rakouská I Love Veggie Burger.
 

Tuzemská vegetariánská síť Vegg-go plánuje otevřít ve střední Evropě přes 200 franšízových poboček, první zahraniční restauraci vlastní expandující značka ve Vídni. Trendu bezmasých pokrmů se v jejím čele chytil bývalý šéf Kosteleckých uzenin Jan Hanuš. Firmu založil před dvěma lety pro lidi, kteří sice jedí i maso, ale občas mají raději spíše lehké a zdravé jídlo. "Prapříčinou byla moje osobní potřeba," říká Hanuš, který byl prý i kvůli své práci masa přejedený, a trpěl zažívacími potížemi. Ty mu nakonec dopomohly k novému podnikatelskému nápadu, s nímž chce nyní dobýt další evropské země.

Podle Hanuše sice vzniká stále více českých veganských podniků, opravdový boom ve spotřebě ale teprve nastává. V Evropě je nejvíce viditelný v Německu, či sousedním Rakousku, odkud pochází další franšízová síť pro vegetariány I Love Veggie Burger. Její první pobočka se otevřela v roce 2014 ve Vídni, podnikatelský plán značky je takřka identický s tim, který v Česku prezentuje právě Vegg-go. Milovníkům zdravého životního stylu - a to nejen vegetariánům a veganům - nabídnout pokrmy, které ukojí jejich chuťové buňky i touhu po hodnotné a snadno stravitelné výživě.

Bezmasá alternativa se usadila i ve fast-foodech

Za svoji největší konkurenci přitom i díky franšízovému obchodnímu modelu považuje majitel české značky Vegg-go také českou franšízu UGO. Cílí totiž na stejnou skupinu zákazníků, tedy zaměstnance v kancelářích. Vegetariánské pokrmy nejedí denně, ale jako alternativu ke své normální denní stravě. UGO je na českém trhu průkopníkem ve zdravé výživě, která se skládá převážně z ovoce a zeleniny. Funguje již od roku 2006, a stále rostoucí trend v podobě celkového zdravého životního stylu dává tomuto konceptu čím dál větší potenciál růstu také do budoucnosti.

Vliv tzv. wellness a spolu s tím narůstající oblibu vegetariánství ale naleznete také v klasických gastronomických službách a franšízových konceptech. Americká značka na výrobu sendvičů Subway například do své nabídky zařadila vegetariánskou variantu své hlavní speciality Veggie Delite již v roce 2012. A první McVegan burger prodala v těchto dnech v testovacím prodeji také konkurenční společnost McDonald’s. S nadsázkou lze říci, že vegetariáni a vegani pomalu objevují svět franšízingu. Výjimkou potvrzující pravidlo budiž franšízová síť Loving Hut, která i v ČR již přes 10 let nabízí bezmasou kuchyni, inspirovanou tradičními vietnamskými pokrmy.


Nyní máte jedinečnou příležitost setkat se na Veletrhu franchisingu 2017 s majiteli franšízových licencí UGO, Subway, i McDonald’s, a získat tak všechny potřebné informace pro zahájení svého podnikání. DOMLUVTE SI SCHŮZKU http://veletrhfranchisingu.cz#exhibitors.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014