Subway reaguje na krizi

V Česku je více než deset provozoven SUBWAY, licence je pod 200.000 korun.
Čtvrtek
09.07.2009
Franchisový řetězec Subway se přizpůsobuje ekonomické krizi, zavádí speciální balíčky
 

Také sítě s rychlým občerstvením, které, zdá se, ekonomickou krizi tolik nepociťují, se jí přizpůsobují. Přicházejí se speciálními produkty, které mají přitáhnout nové skupiny zákazníků. „Přestože naše prodeje v celé střední a východní Evropě i v prvních měsících roku rostly téměř o pětinu, musíme se přizpůsobit ekonomickému poklesu, který zákonitě bude doprovázet menší ochota lidí utrácet,“ uvedl Manažer Rozvoje franchisové sítě SUBWAY pro střední a východní Evropu Martin Princ.

Orientace na cenu

V červenci například jeden z největších světových fast-foodových řetězců zavádí v pěti zemích střední Evropy, včetně vybraných restaurací v Česku speciální sendvič Baby Torpedo Sub, který se bude prodávat za 25 korun. „Jde o sendviče z nižší cenové hladiny, kterými chceme oslovit novou skupinu zákazníků,“ uvedl Martin Princ.

Franchisa cílí na nové zákazníky

Dalším „protikrizovým“ opatřením je podle Prince zavedení jednotné ceny za menu s kterýmkoliv sendvičem. „V našich vybraných restauracích budeme testovat jednotnou cenu za sendviče dlouhé 15 a 30 centimetrů, bez ohledu na druh sendviče. Opět tímto opatřením chceme přitáhnout novou skupinu zákazníků orientovanou především na cenu,“ uvedl Martin Princ.


Populární na fóru

Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Prodej podniku - nápadu

To s vámi soucítím. Také jsem měla jeden celkem úspěšný projekt, ale stál mě veškerý čas, takže už mě ke konci ani tolik netěšil... Společnost se určitě...

2 komentář(e)
posledni 24.11.2017
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

2 komentář(e)
posledni 16.06.2015
Fast food franchises

Dobrý den, protože ráda cestuji, dovolím si říct, že jsem viděla řadu zajímavých konceptů, které mají po světě řadu poboček - nevím, jestli zrovna...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014
Fast food franchises

Fastfoodové koncepty jsou u franchisové spolupráce nejoblíbenější, avšak český gastronomický trh aktuálně zažívá konsolidaci. Tudíž dle našich informací je...

3 komentář(e)
posledni 19.11.2014