Franšíza, která obléká muže

Dbáme na vhodný výběr prostor, protože to je ta opravdu nejdůležitější část, a pomáháme se zařízením obchodu tak, aby byl vybaven vkusně a prakticky, ujišťuje vedení Repablo.
Čtvrtek
23.11.2017
Značka pánské módy Repablo nepožaduje poplatky, franšízanti investují jen do pobočky. Spolupráci nabízí i multibrandovým prodejnám.
 

Na muže, kteří chtějí mít svůj vlastní styl, se orientuje značka pánské módy Repablo. Její doménou jsou aktuální trendy pro každodenní nošení i výjimečné události a neobvyklé kombinace barev i materiálů. Na návrzích oděvů se podílejí specialisté, a nejsou produktem hromadné výroby, tudíž slibují svému nositeli i jistou výjimečnost. Ve většině obchodů navíc nechybí pánský koutek, kde Repablo nabízí občerstvení, kávu, či skleničku kvalitního rumu. Společnost se tak snaží pečovat i o muže, kteří nemají nákupy oblečení příliš v lásce, a návštěvu obchodu jim proto chce co nejvíce zpříjemnit.

"Nyní hledáme franšízanty především v Praze, Hradci Králové, Pardubicích, Liberci, a dalších větších městech. Celkem bychom rádi svou síť rozšířili na asi 20 až 25 obchodů po celé ČR," říká majitel firmy Petr Macháč. Repablo všem franšízantům garantuje územní exkluzivitu, velikost oblasti je daná specifikami daných lokalit, a je závislá také na modelu obchodní spolupráce. Jednotlivé prodejny tak mohou mít rozdílné podmínky, což se týká především multibrandových obchodů, které by rády zahrnuly do stávajícího sortimentu oblečení značky Repablo.

Košile hrají prim

Ideální jsou pro partnerskou spolupráci podle Macháče především prodejny s pánskou módou a konfekcí, ale také obchody s dámským oblečením, kde se nelépe prodávají podle jeho zkušeností především pánské košile. Na ty se Repablo ostatně specializuje, v původních návrzích jsou proto jednotlivé modely propracovány do posledního detailu. Kombinovat lze Repablo ale též například s pánskou obuví. Dvakrát ročně firma představuje novou kolekci, vzorky jsou pro obchodní partnery vždy k dispozici skladem, tudíž nemusí mít zásoby přímo na obchodě, ale mohou jej doobjednávat podle zájmu.

Vhodná jsou pro obchod Repablo obchodní centra i frekventované ulice. Počáteční investice se odhaduje na 80 až 250 tisíc korun. Franšízanti neplatí vstupní ani licenční poplatky, investují tudíž pouze do stavby a vybavení prodejny. "Jsme si naprosto jisti kvalitou nabízeného zboží, a profitujeme tak pouze z velkoobchodní marže za prodané oděvy. Nepotřebujeme proto již žádné pravidelné franšízové poplatky na udržení stabilního chodu celé sítě," dodává Petr Macháč. Franšízor nabízí kromě jiného výrobu nábytku na míru, přístup do webového katalogu, či reklamní materiály ve formě katalogů s každou novou kolekcí.