Vitaland prozatím skončil s franchisou

Jediná franchisová pobočka Vitalandu prozatím funguje v Táboře.
Středa
15.07.2009
Síť obchodů s potravinovými doplňky Vitaland, která patří pod českou společnost Walmark, prozatím v Česku zastavila budování franchisové sítě
 

Vitaland tak částečně reaguje na finanční krizi, která se projevila klesajícími tržbami. „Franchisantům se nenaplňovala předpokládaná výše tržeb. Začalo se to postupně projevovat již v lednu 2008,“ řekl portálu Franchising INFO.cz šéf retailu Jaroslav Dušek. Dodal, že zatím neví, zda opuštění rozvoje sítě prostřednictvím franchisingu je dočasné, nebo trvalé. Bude ale podle něj záležet na vývoji ekonomického poklesu.

Franchisy pod svá křídla

Franchisové obchody převzal Vitaland pod svá křídla, šlo například obchod v Brně. Zůstala podle Duška pouze franchisová prodejna v Táboře. Vitaland také vystupuje z České asociace franchisingu, ve které působí teprve od poloviny loňského roku.

V Česku 11 let

Vitaland v České republice působí již jedenáct let, provozuje několik desítek obchodů a působí také na Slovensku a v Polsku. V prodejnách nabízí vitamíny, minerály, kloubní preparáty, přípravky pro štíhlou linii, pro posílení zdraví a v neposlední řadě širokou paletu sportovní výživy.