Bezpečnost práce i požární ochrana je daná legislativou, se kterou se musí vypořádat každý podnikatel, řeší ji ale také nepodnikatelské subjekty. Poplatek za licenci na poradenskou kancelář je 250 000 korun.
Pátek
12.01.2018
Do okresních měst zamířily franšízy Extéria, které se zabývají problematikou bezpečnosti práce (BOZP) i požární ochrany (PO).
 

Pobočky franšízové sítě ostravské značky Extéria lze nalézt po celé České republice. Rozrůstá se i na Slovensku, kde zákonná povinnost BOZP a PO také postihuje jak malé podnikatele, tak velké průmyslové koncerny i státní správu. Expandovat ale plánuje také do Rakouska, Německa, nebo Polska. Podle ředitelky sítě Lucie Eliášové klienti na službách Extéria oceňují především fakt, že v případě kontroly ze strany úřadů, či jiné nečekané mimořádné události, nejsou na problémy sami.

"Naším cílem je mít kanceláře Extéria pro poradenství v oblasti BOZP a PO v každém koutu republiky, aby byla služba dostupná pro všechny. Umíme klienty ochránit před neohlášenou kontrolou a případnou pokutou ze strany státních kontrolních úřadů,“ říká Lucie Eliášová. Franšízanti Extérie se přitom nemusejí v problematice BOZP či PO plně orientovat. Centrála Extérie jim poskytne veškerá potřebná školení, a v případě potřeby podle Eliášové vždy poradí. K dispozici mají franšízanti vždy zkušený tým techniků a odborníků.

Zisky po ročním provozu

Co nesmí franšízantům značky Extéria chybět? Především zájem a odhodlání. Vítané jsou zkušenosti a praxe v oblasti obchodu, v obchodním jednání a vedení týmu lidí. Velkou výhodou konceptu je, že franšízanti nemusí budovat velké provozovny ani sklady. Pro provozování franšízy stačí jedna kancelář. Investice do založení pobočky Extéria je tak skutečně minimální, návratnost rychlá. Dobře vedená pobočka dosahuje zisku již rok po svém otevření, a do 5 let představuje pro majitele pasivní zisk.

V ČR je k dispozici řada regionů, ve kterých je nyní možné otevřít poradenskou kancelář Extéria tak, aby byla zachována územní exkluzivita pro jednotlivé pobočky. "Pokud vás již nebaví dělat tzv. pro druhé a chcete se osamostatnit, ale máte strach z výše investice a rizika, které s sebou podnikání přináší, s konceptem Extéria máte zajímavou příležitost si zřídit vlastní poradenskou agenturu a pomáhat s problematikou BOZP a PO dalším subjektům," dodává Lucie Eliášová.