IKEA se objeví v centru Prahy

V současné době funguje 412 prodejen ve 49 zemích. Obchody IKEA (s výjimkou obchodu IKEA Delft v Nizozemsku, které vlastní společnost Inter IKEA Systems BV) provozovány prostřednictvím franšízové licence. Inter IKEA Systems BV je vlastníkem IKEA Concept a celosvětového franchisora ​​IKEA.
pondělí
15.01.2018
Pop-up store na Václavském náměstí má představit sortiment nábytkářské franšízové značky IKEA v novém světle.
 

Společnost IKEA Česká republika zaznamenala ve finančním roce 2017 tržby 9,7 miliardy Kč, které se odrazily v meziročním růstu o 4 %. Za nárůstem tržeb stojí podle tiskové zprávy IKEA zejména zvýšení průměrné útraty, která vzrostla o 6 % na 1 638 Kč. Obchodní domy navštívilo 10,1 milionu návštěvníků. Hospodářské výsledky potvrzují trend posledních pěti let, kdy zájem o skandinávský design neustále roste, tržby společnosti se od roku 2012 zvýšily o 33 %.

I proto plánuje společnost IKEA, která v ČR zaměstnává více než 1 700 lidí, otevřít letos v centru Prahy nové pop-up studio IKEA. „Chceme, aby byli návštěvníci zvědaví, co nového v IKEA najdou při každé návštěvě, ať už v obchodním domě, na webu či kdekoliv jinde, a aby věděli, že tam najdou vždy něco nového, co je pro ně atraktivní. I proto jsme se v uplynulých letech ještě více zaměřili na inspiraci pro zákazníky a budeme v tom pokračovat i v dalších letech,“ říká Marek Feltl, generální ředitel IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Být součástí značky

Pop-up store má být prostor v centru města, jehož hlavním cílem je inspirovat zákazníky. Expozice se vždy zaměřuje jen na jednu část sortimentu, v případě pražského pop-up studia jsou to obývací pokoje. Expozice nabídne nečekaná řešení a různé neotřelé kombinace výrobků, tvarů a materiálů. Za pomoci specialistů na sortiment IKEA mohou zákazníci v obchodě naplánovat vše od kuchyně přes šatní skříně až po stěnu do obývacího pokoje. Studio IKEA bude sloužit také jako místo pro setkávání pro všechny, kdo se zajímají o značku IKEA, baví je téma zařizování interiéru nebo mají rádi design obecně.

IKEA loni také rozšířila své služby o možnost online nakupování. Zákazníci denně učiní okolo 250 objednávek, na webové stránky www.IKEA.cz v uplynulém roce zavítalo 42,13 milionu návštěvníků. „Svět se velmi rychle mění, stejně jako potřeby a chování lidí. Změnou prochází i vztah lidí ke značce – chtějí být její součástí, vést dialog, spoluvytvářet ji, přizpůsobovat si její produkty podle svého, spojovat si ji se zážitky. Chtějí být značce mnohem blíže fyzicky i emočně,“ vyvsvětlil Marek Feltl změny v prodejní strategii.