Čistota (víc než) půl byznysu

Samoobslužná prádelna je ve srovnání s “tradičními” franšízovými investicemi z oblasti rychlého občerstvení nebo maloobchodu nenáročná na provoz i na čas. Není třeba kontrolovat zboží či doplňovat zásoby, odpadá i shánění týmu zaměstnanců a minimální jsou také provozní náklady.
pondělí
12.02.2018
Čistírny, prádelny, uklízecí firmy: lukrativní a efektivní podnikání, v němž lze vydělávat i bez kvalifikace a velkých časových investic.
 

Jednoduché podnikání, které nevyžaduje speciální kvalifikaci ani obrovské investice, nabízejí v rámci franšízingu i v ČR franšízové koncepty samoobslužných prádelen, čistíren, myček, ale i úklidových firem. Mezi lídry v této oblasti patří americká značka Speed Queen, která se zabývá již přes 100 let výrobou průmyslových praček a sušiček. Tajemstvím jejího úspěchu je optimalizace jejich každodenního používání, díky níž jsou výkonné v provozu, a minimálně poruchové. Díky zkušenostem je Speed ​​Queen schopná nabídnout investičním partnerům při otevření laundromatu individuální servis a podporu.

"Tato investiční příležitost může být ideální pro všechny, kteří hledají práci na plný úvazek, nebo chtějí změnit svou kariéru a zároveň i pro ty, kteří zvažují odchod do důchodu a jen si chtějí navýšit své příjmy," říká obchodní ředitel Speed Queen pro Evropu Rocco Di Bari. Franšízanti Speed Queen neplatí žádné licenční ani měsíční poplatky. Výše investice do franšízy Speed Queen se pohybuje v rozmezí od jednoho do 1,8 milionu korun. Návratnost investice je ovlivněna mnoha faktory, obvykle se pohybuje okolo 3 let.

Rychle, jednoduše a výhodně

Možnost svěřit v případě potřeby prádlo do rukou personálu prádelny nabízí v ČR firma Quickwash. Pro provoz franšízy této značky je potřeba splnit požadavky na prostor provozovny a technické vybavení. Centrála vždy doporučí podobu i velikost provozovny, koncept je možné uvést do provozu jako klasický laundromat, hodí se ale i do penzionů, hotelů, hostelů, ubytoven a studentských kolejí. "Přestože jsme schopni nabídnout financování nákupu technologie, což představuje částku kolem 1 mil. korun, kandidát si musí být schopen obstarat prostředky na technickou úpravu místnosti a na překlenutí počátečního období, než prádelna získá dostatečný počet zákazníků pro ziskový provoz," říká jednatel společnosti Tomáš Drga s tím, že návratnost investice od 1,2 do dvou milionů bývá závislá na umístění provozovny, a pohybuje se v rozmezí od 2 do 5 let.

Své 50. výročí oslaví letos také původně francouzský franšízový koncept rychločistíren 5áSec, který má v současnosti franšízy ve 30 zemích. V ČR působí od roku 2001 a vlastní více než 25 čistíren zejména v nákupních centrech. Ziskovost poboček 5àSec závisí na mnoha faktorech, například na umístění čistírny, struktuře financování investic, a především na angažovanosti a dovednosti franšízanta. Koncept patří mezi ty dražší, v plném provozu je ale rychločistírna také schopná obsloužit větší množství zákazníků. Minimální výše investice do franšízy 5àSec se pohybuje od 2, 5 milionů korun, z toho licenční poplatek činí 400 tisíc.

Zcela specifická je pak česká franšízová síť Extra služby, která nabízí služby pro domácnost, údržbářské či řemeslné práce. Součástí konceptu jsou i franšízové pobočky, které se zabývají úklidem soukromých bytů, firemních kanceláří i dalších komerčních prostor. Franšízanti v tomto případě platí jednorázový vstupní poplatek do franšízové sítě, který se pohybuje v rozmezí 240 tisíc a 1,1 milionu korun. Jedna pobočka se 3 zaměstnanci si podle centrály dokáže měsíčně vydělat až 100 tisíc, průměrný hrubý příjem za 5 let trvání smlouvy pak dosahuje až šesti milionů korun.


Nízké poplatky / Měsíční licenční poplatek činí u Extra uklízení 3 % z měsíčního obratu franšízy. Od franšízantů centrála společnosti Extra služby požaduje pouze dodržování know-how, spolehlivost, pracovitost a dochvilnost.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014