Detektivní franšíza vydělá milión ročně

Obchodní spolupráce / Dle požadavků klientů franšízant Info Detective Company uzavírá smlouvy a předává je společnosti, která zakázku provede. Franšízant komunikuje s klientem formou pravidelného reportingu. Po získání praxe se i na některých zakázkách aktivně podílí sám franšízant nebo jeho zaměstnanci.
pondělí
19.02.2018
Info Detective Company hledá franšízanty pro své regionální kanceláře. Nejen o podmínkách spolupráce a nabídce služeb hovořil generální ředitel společnosti David Andreas Holub.
 

Jak a proč vznikl váš nápad založit detektivní značku?
V oblasti detektivních služeb podnikám od roku 1997. Byla to reakce na poptávku našich zákazníku, se kterými jsme obchodovali v jiném segmentu. V roce 2008 vznikla společnost Info Detective Compnany s.r.o. na základě již dlouholetých zkušeností z předchozích let v oboru detektivní služby a správy odkupu a vymáhání pohledávek. V podstatě došlo rozhodnutím vlastníkům ke sloučení těchto dvou činností, které jsem uvedl, a Info Detective Company s.r.o. byla na světě. Funguje již 10 let.

Kdy padlo rozhodnutí expandovat prostřednictvím franšízingu?
Pro franšízu jsme se rozhodli před dvěma lety a spustili ji před pár měsíci, a to protože jsme rozšířili působnost do zahraničí, což je pořád ještě v počátcích, a zabírá nám spoustu času. Vstup na zahraniční trh v dnešní době je velice složitý. V ČR jsme vždy určité regiony řešili formou obchodních zástupců. Díky jednomu našemu partnerovi ze zahraničí jsme zjistili, že systém vytvoření regionálních poboček formou franšízy je mnohem efektivnější. A to zejména z toho důvodu, že majitel pobočky franšízy je více motivován pro svou práci než zaměstnanec, a buduje si tak svůj vlastní byznys.

Co všechno vlastně vaši franšízanti dělají? Co přesně je náplní jejich práce?
Úplný počátek spolupráce je něco se o té práci dozvědět. Vzhledem k tomu, že hlavní pracovní náplní franšízanta je vedení vytvořené regionální pobočky, kontakt se zákazníky, či prezentace naších služeb a nakonec i převzetí zakázky od klienta, tak je nesmírně důležité se z našeho oboru všechno naučit. Prvních pár měsíců je to o školení, získání praxe, otevření kanceláře, a nutnosti si práci osahat. Všechno podstatné zajišťuje naše společnost.

Až franšízant všechno absolvuje, může pracovat na rozvíjení své regionální kanceláře. Osobní styk s klienty je při naší práci nejdůležitější.

Kolik franšíz plánujete otevřít ještě letos?
Zjišťujeme, že vybrat správného franšízanta není tak jednoduché, jak jsme si představovali. Budeme rádi, když to bude jedna nebo dvě ročně.

Jak by měl vypadat váš perfektní franšízant? Co mu nesmí chybět, a co naopak mít nemusí?
Není nutné mít předchozí zkušenosti v oboru. Samozřejmě pokud takové má, tak jeho start bude o to jednodušší. Všechno se dá naučit, jen je třeba chtít. Musí vám ta práce, jak se říká sednout, mít neustálou motivaci, což díky našemu systému odměňování je finanční přínos. Tím se dostáváme k povahovým vlastnostem. V žádném případě to není pro lidi, co preferují práci v kanceláři. Pravidelný osobní styk s klientem je nutný. Takže rozhodně musí být flexibilní, mít chuť učit se novým věcem a umět sdílet informace.

Důležitou povahovou vlastností je pro náš obor také trochu empatie. Jen tak dokážete pochopit zejména v té detektivní oblasti potřeby klienta tím, že budete vnímat svět jeho očima. Zdůrazňuji slovo trochu, protože zároveň si musíte zachovat svůj vnitřní nadhled. Dokázat to vybalancovat stejně pomůže jen praxe. Není podmínkou, aby franšízant byl již podnikatelem. Ale je to samozřejmě výhodou. Odpadá mu chození po úřadech. Takto jen nahlásí provozovnu, což zpočátku - než zajistíme potřebná školení a certifikáty - stačí pro provoz volné živnosti.

O jaké z vašich služeb je nyní největší zájem?
Z divize detektivní služby se jedná o prověřování loajality zaměstnanců. Z divize pohledávky je největší zájem o správu pohledávek a odkup. Také v poslední době se na nás společnosti obracejí s krizovým řešením. Někdy umíme pomoci tam, kde už si všichni myslí, že společnost skončí v insolvenčním řízení.

V čem si myslíte, že jste v Česku zcela výjimeční?
Svou výjimečnost vidíme zejména v tom, že při řešení problémů a požadavků našich klientů se stáváme součástí života klienta. Neznáme omezenou pracovní dobu, jdeme do situací, do nichž by už spousta firem nešla, a hlavně jsme loajální vůči svému zákazníkovi.

Bohužel, to je v dnešní době největší nešvar. Informace jsou cenným artiklem a taky se podle toho zneužívají. Důvěra a loajalita je to nejcennější, co svým zákazníkům zaručujeme.

Je práce detektiva podle vás náročná?
Práce detektiva je velice náročná. Ale tu po našich franšízantech nechceme. Detektivy máme vlastní a vyzkoušené dlouhodobou spolupráci. Franšízant dělá manažerskou práci.

Kolik si asi vaši franšízanti mohou vydělat peněz, pokud se jim bude dařit?
Vzhledem ke skutečnosti, že zasvěcení franšízanta do oboru zabere několik měsíců, počítá se s návratností cca do 18 měsíců. Franšízant, který se bude své práci opravdu věnovat, si může poté přijít i na milión korun ročně.


Nová podnikatelská příležitost / "Franšízu nabízíme pouze pár měsíců. Opravdu nám záleží na tom, aby to byla dlouhodobá a oboustranně prospěšná spolupráce. Na výběru uchazečů si dáváme záležet," říká David Andreas Holub.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014