„Našim partnerům nabízíme komplexní pomoc do začátku podnikání. Od získání veškerých povolení, přes pomoc s výběrem lokality, školení pro personál, až po servis zmrzlinových strojů,“ říká Joanna Misiakowska, spolumajitelka společnosti Lodostrefa.
Čtvrtek
15.03.2018
Zájemci o franšízovou licenci Lodostrefa si mohou vybrat z 5 modelů spolupráce. Počáteční investice se pohybuje okolo 750 tisíc korun.
 

Úspěšný rok na domácím polském a také slovenském trhu má za sebou síť zmrzlináren Lodostrefa. Té se loni podařilo v Polsku mít v provozu 80 poboček a tři na Slovensku. To vše jí samozřejmě dodalo chuť do expanze i na náš trh. Zatím je společnost Lodostrefa, která u nás plánuje zprovoznit jak vlastní, tak i franšízové pobočky, ve stavu hledání vhodných lokalit.

Právě rozšíření sítě do České republiky je jedním z cílů, které si značka pro letošek vytýčila. Rozvíjet se chce samozřejmě i na domácím trhu, nicméně již ne tak dynamicky. „Chceme se více zaměřit na obsluhu současných stánků a zároveň otevřít více vlastních stánků. V plánu máme také posilovat naši pozici na Slovensku,“ prozrazuje Joanna Misiakowska, spolumajitelka franšízové sítě Lodostrefa.

Podmínkou pro zapojení se jako franšízant do sítě, je koupě kompletně vybaveného stánku. Ten poskytovatel licence dodává zcela připravený k provozu na místo, které si franšízant určí. Důležitý je pouze přístup k tekoucí vodě a energiím. V případě kiosků Lodostrefa jde o menší, plně samostatné zmrzlinové stánky, v nichž mohou franšízanti zákazníkům nabízet nejen zmrzliny, ale také další speciality. „Zákazníci si mohou na jednom místě zvolit, zda mají chuť na italskou či americkou zmrzlinu. V nabídce máme například i vafle nebo ledovou tříšť,“ doplňuje Joanna Misiakowska.

Pro zájemce o franšízovou licenci připravila společnost pět modelů spolupráce, díky čemuž si mohou vybrat, co jim nejvíce vyhovuje. Jednotlivé modely se od sebe liší vybavením zmrzlinového stánku, následně pak i nabídkou produktů pro zákazníky. Samozřejmě je pak rozdíl i v ceně, kterou franšízant za spolupráci zaplatí. Potřebná počáteční investice se pohybuje okolo 750 tisíc korun bez DPH. Společnost Lodostrefa je připravena svým franšízantům pomoci se získáním vhodného financování jejich investice.

Od kandidátů na pozici franšízanta vedení sítě nevyžaduje žádné zkušenosti v oboru. Ve všem svého partnera vyškolí. „Našim partnerům poskytujeme pomoc v řadě ohledech. Není to tak, že bychom jim pomohli jen na samém začátku podnikání. Naše podpora k nim míří i po otevření pobočky. Jsme jim mimo jiné nápomocni se školením zaměstnanců. Samozřejmostí je pak servis vybavení, který zajišťujeme,“ vypočítává podporu Joanna Misiakowska s tím, franšízanti tak mohou počítat s plnou podporou po celou zmrzlinovou sezónu.

Vzhledem k tomu, že právě tato sezóna se omezuje jen na několik měsíců v roce, přišli franšízanti sítě Lodostrefa s požadavkem, že by s ní rádi spolupracovali i mimo ni. A firma se rozhodla, že jejich požadavky vyslyší. Z tohoto důvodu tak v loňském roce přišla s novým konceptem Ráj klobás. Řada jejích partnerů tak bude nyní provozovat oba stánky.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015