Američtí obři opět spolu

McDonalds’s snížil v dětském menu obsah tuků, cukru, nasycených mastných kyselin a sodíku tak, aby jídlo bylo zdravější. Teprve poté přistoupila společnost The Walt Disney na obnovení partnerství, které znamená pro obě strany lukrativní byznys.
Pátek
23.03.2018
Po 12 letech se opět spojí giganti McDonald’s a The Walt Disney. Hračky odkazující na filmové hity budou děti dostávat ke zdravému menu.
 

Do restaurací McDonald’s se po letech vrátí animované postavičky z filmových studií Walta Disneyho. V červnu se společnosti opětovně spojí před premiérou snímku Úžasňákovi 2. Obnovené partnerství bylo oznámeno poté, co franšízový fastfoodový řetězec přistoupil na změny v dětském Happy Meal menu tak, aby jídlo bylo zdravější a obsahovalo méně kalorií než dosud. Z dětské nabídky vyřadil čokoládový mléčný koktejl i cheesburgery.

V roce 2006 byl překvapivou příčinou ukončení desetiletého partnerství ze strany Disneyho společnosti prudký nárůst dětské obezity, který je z velké části přičítán častému stravování ve fastfoodech. Tehdy filmový gigant vydal "zákaz licencování Mickey Mouse a dalších postav Disneyho pro potraviny, které nedosahují minimálních požadavků na výživu". Poté, co letos McDonald’s provedl v amerických pobočkách úpravy dětské nabídky, přistoupil The Walt Disney na obnovení partnerství, které znamená pro obě strany lukrativní miliardový byznys.

Vynalézavost a zábava ve stravování

Dohoda ovšem platí opět jen pro státy, kde dětské menu již bylo upraveno, a kde splňuje přísná kritéria na nabídku potravin firem, které chtějí používat k obchodní propagaci Disneyho filmy. "McDonald’s a Disney jsou dvě rodinami milované a oblíbené značky, společně jim nyní vytvoříme nové zázemí," uvedla hlavní marketingová ředitelka McDonald’s Morgan Flatley. "I nadále budeme budovat lepší McDonald’s, toto partnerství nabízí vynalézavost a zábavu ve stravování, které zároveň podpoří vyváženější stravu a obsah Happy Meal. Chceme rodiny inspirovat ke zdravějšímu životu zábavnými a inovativními způsoby."

Novinky přinesl letošní rok také do českých poboček McDonald’s. Digitalizace restaurací u nás započala již před třemi lety a přinesla s sebou také změnu v objednávání. „Modernizace nám pomohla testovat možnost customizace, tedy dotvoření burgeru dle vlastního přání přidáním vybraných ingrediencí, a v budoucnosti nám umožní i rozšířit nabídku. V současné chvíli customizaci nabízíme na 13 vybraných restauracích“ komentuje důvody inovace generální ředitel McDonald´s ČR Tomasz Rogacz. Restaurace testují také donášku ke stolu. Dlouhodobým cílem je stále i nabídka s co nejvyšším podílem produktů z lokálních surovin.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015