Rozvozem k rychlému růstu
V půlce února otevřela brněnská fast casual značka novou pobočku v Třebíči, kde již návštěvníci mohou využívat bistro s posezením, take away a rozvozem. Před týdnem v síti přibyla pobočka s rozvozem a take away v Brně-Bystrci, a minulý týden v pátek zprovoznila Amici novou pobočku také v Ivančicích. Další dvě franšízy jsou navíc v tuto chvíli v jednání, a to v Olomouci a Prostějově.
"Paradoxně je efektivnější, když se otevírá více poboček naráz. Samotné otevírání je náročné, ale přírůstek práce pro každou další pobočku není tak velký, protože se stále řeší stejné věci. Takže se naopak snažíme neotvírat pouze po jednom kuse," říká spolumajitel & CFO Roman Zajíc. Další franšízanty Amici nyní hledá v lokalitách Jihlava, Přerov, Kroměříž, ale i v dalších blízkých menších městech. Náklady na zřízení franšízového konceptu se liší dle formátu provozovny. Minimální investice je podle Romana Zajíce 1,25 milionu korun.
Vlastní obchodní systém
Franšízanti posléze platí průběžný poplatek z hrubého obratu. Amici nepožaduje od uchazečů o franšízu zkušenost s gastro provozem, naopak nutnou podmínkou je vhodná lokalita s dobrou spádovou oblastí a kupní silou. Ideálním místem pro pobočku Amici je nejlépe centrum města, náměstí, pěší zóna, obchodní centrum.
Pobočka musí být dostupná z ulice, nejlépe v přízemí, případně v obchodním centru, musí být dobře viditelná a mít dostatek prostoru pro prezentaci. Pro výrobnu s rozvozem je třeba především dobrá dostupnost na hlavní tahy, možnost parkování rozvozových vozidel u provozovny. Každý obchodní partner Amici získává vlastní obchodní systém, je mu poskytnuta také pomoc s propagací pobočky i administrativou. S partnery se centrála dělí i o veškeré receptury.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...