Úterý
04.08.2009
Franchisová síť convenience marketů Pont v červnu otevřela svou novou provozovnu na pražském autobusovém nádraží Florenc.
 

Otevřením své pobočky na Florenci se v červnu franchisová síť convenience marketů Pont, za kterou stojí České dráhy, rozrostla na 21. Ve stejném období firma JP Servis, která vedle Pont marketů provozuje i kavárny Fornetti Café, znovuotevřela svůj obchod na zrekonstruovaném hlavním vlakovém nádraží v Praze.

Franchisa za milion a více

Vstupní investice za koncept obchodu PONT se podle Cagáška pohybuje od jednoho milionu korun výše, podle velikosti prodejny a nutných stavebních úprav. Firma JPServis provozuje i další koncept rychlého občerstvení s kávou a čerstvým pečivem Fornetti Caffé, kde je vstupní investice zhruba 200.000 korun.

Convenience obchody: Stále více

Tzv. convenience obchody zažívají relativně rychlý rozvoj. Do segmentu menších obchodů se zakousl také finanční dravec Penta Investment, který koupil polský koncept Žabka a přetransformoval ho s novým logem do Česka. V současnosti má firma více než 60 provozoven a do konce roku jich chce mít 100. Cílový počet prodejen by se měl za pět let vyšplhat až na 500.


/1/
zobrazit více