Tabák a tisk, Traficonu zisk

Traficon hledá franšízanty pro prodejny ve více než 20 městech, přednostně pak v Praze, Liberci a Jablonci nad Nisou.
Pátek
20.04.2018
Česká maloobchodní síť prodejen s tabákem a tiskovinami má 150 kmenových prodejen. Každý rok chce přidávat až 15 nových trafik.
 

Denní tisk, tabákové výrobky či dárkové předměty prodává ve svých pobočkách česká franšízová síť Traficon s více než 20letou historií. V síti nyní působí 152 plně vybavených kmenových a okolo 90 odběratelských prodejen. Poslední pobočky Traficon otevřel v Semilech a Dolních Břežanech, k otevření chystá také novou trafiku v Hořicích. Traficon na rozdíl od jiných franšízových firem předává novým franšízantům již fungující obchody a stánky, tudíž se nemusejí starat ani o shánění vhodného místa, stavební úpravy či různá povolení.

"Největší výhodou našeho konceptu je oproti konkurenci nízká investice, u nás stačí k získání franšízy asi 20 až 30 tisíc korun, návratnost se počítá v řádech měsíců," říká obchodní ředitel Traficon Invest Radim Brožek. Vstupní investice podle jeho slov zahrnuje licenci na provoz pobočky, kauci i samotnou výstavbu stánku nebo prodejny. Franšízanti mají podíl na zisku a platí pravidelný licenční poplatek. Veškeré zboží v obchodech patří také centrále. Pokud se například franšízant rozhodne ukončit spolupráci, Traficon převezme pobočku tak, jak je.

Jak vystavit a prodávat zboží

Nejlukrativnějšími místy pro samostatně stojící stánky i kamenné obchody jsou podle Brožka obchodní centra a supermarkety, kde bývá vysoká koncentrace nakupujících. V tuto chvíli hledá Traficon franšízanty například pro své pobočky v Praze, Liberci či Jablonci. Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. Co je potřeba zařídit či mít? Živnostenský list - provozovatel je samostatný podnikatel a právní subjekt, trestní bezúhonnost doloženou výpisem z Rejstříku trestů, koncesi na alkohol a ručitele pro zastoupení v nepřítomnosti franšízanta.

Franšízanti mají povinnost zabezpečit chod provozovny osobně nebo se svými zaměstnanci, vystavit a prodávat zboží dle pokynů franšízora, provozovat terminál Sazky, dodržovat dohodnuté otevírací doby, a starat se o denní odvod tržby. Dostávají k dispozici lokálního franšízového manažera, centrální pokladní systém a pomoc při péči o sortiment a při zásobování. Mají také možnost zaškolení v prodeji i obsluze prodejních systémů, mohou využít pomoc při zpracování veškeré dokumentace a dokladů týkajících se prodejny, kompletní údržbu a servis obchodu, IT podporu a vzdělávací program.