Láska a péče jako know-how

Husse působí ve více než 45 zemích na čtyřech kontinentech, mezi partnery značky patří 55 majitelů master franšíz, 497 franšízantů a asi 580 distributorů. Franšízová síť se vyvíjí v Srbsku, Makedonii, Slovinsku a Chorvatsku, ale i Kolumbii, Mexiku, Jižní Africe, Nigérii, Angole, na Tchaj-wanu, v Japonsku, Singapuru, Malajsii a Hong Kongu.
Úterý
17.04.2018
Švédská značka Husse je evropským lídrem v prodeji krmiva pro domácí zvířata. I letos se probojovala mezi nejlepší franšízy světa.
 

Skandinávská značka Husse patří mezi matadory franšízingu, v domovském Švédsku působí již déle než 30 let.. Jejím největším evropským trhem je však již několik Francie, kde se uchytila ve 2. polovině 90. let po účasti na pařížském veletrhu, a kde má také hlavní sídlo. Systém, který pro distribuci krmiva pro domácí zvířata nevyužívá velkých řetězců, ale rozváží jej prostřednictvím franšízantů, láká podnikatele kromě jiného svou jednoduchostí a nízkými vstupními náklady. Zároveň je ideální příležitostí pro ty, kdo mají pozitivní vztah ke zvířatům, a rádi by se péči o ně věnovali také profesně.

V čem spočívá dlouhodobý úspěch Husse? Podle šéfa globální sítě Toma Eliassona v přesvědčení, že lidé po celém světě jsou v jednom ohledu všichni stejní - hledají dobrou kvalitu za přijatelnou cenu. Rozdíly lze ale podle něho najít ve zvířecích chutích - zatímco evropské kočky raději červené maso, asijské dávají přednost rybám.

Obchodní systém úspěšné skandinávské společnosti je zdokonalený lety praxe. Každý franšízant Husse má po podpisu smlouvy výhradní právo na exkluzivní prodej produktů ve své přidělené oblasti, a je zodpovědný za organizaci distribuce. Franšízant Husse je v začátcích zodpovědný za zajištění pouze malých, suchých skladových prostor cca 15 m2 (např. garáž), auta, počítače s připojením na internet a telefonu. Díky dodávkám přímo z továrny a vynechání velkoobchodníků a maloobchodníků může Husse nabídnout svým partnerům kombinaci konkurenceschopné ceny a velmi atraktivní marže.

Startovní balíček obsahuje vše potřebné

Společnost vznikla v roce 1987 ve Stockholmu, autorem konceptu v jeho současné podobě je její generální ředitel Tom Eliasson. "Vyrůstal jsem v rodině se psy a koňmi, kterým jsme říkali rodinní společníci," vysvětluje svůj osobní vztah k oboru s tím, že hlavním cílem jeho strategie je dostat kvalitní krmivo pro domácí zvířata až před dveře jejich domovů. Výrobky Husse proto nelze koupit v obchodech, a jejich dovoz je zdarma - podmínkou je pouze minimální stanovená výše objednávky. V roce 1993 se franšízová síť začala rozšiřovat ve Skandinávii, a již o 3 roky později se dostala do dalších evropských zemí a také do Střední a Jižní Ameriky, následovala Asie.

Ve Spojených státech se umísťuje poslední roky mezi nejlepšími franšízami světa, letos jí podle hodnocení portálu Franchise Direct patří 66. místo. Jako vůbec první evropská společnost dostala značka Husse také povolení z amerického ministerstva zemědělství pro vývoz potravin na tamním trhu. V České republice působí od roku 2010. Počáteční investice do franšízy Husse se v ČR odhaduje na 40 – 120 tisíc Kč v závislosti na velikosti a počtu obyvatel v regionu. Značka má s 24 franšízanty pokryté takřka celé území a v tuto chvíli je pro ni prioritou cíl, aby měl každý franšízový partner k dispozici vlastní showwroom, a mohl tak i nadále služby zákazníkům zdokonalovat skrze osobní prezentaci.