Nový franšízant TulecTrend po podepsání smlouvy skládá kauci na výrobu kompletního zařízení prodejny. Konkrétní podoba prodejního místa je vždy na individuálním jednání, obchody se pak tvoří na klíč.
Čtvrtek
19.04.2018
Tuzemská franšízová značka původní dětské konfekce se po 25 letech zkušeností chystá vstoupit na rumunský trh.
 

Návrhy, výrobou a prodejem původního značkového oblečení a doplňků pro děti se zabývá česká franšízová síť TulecTrend, která nedávno oslavila čtvrt století působení na českém trhu. Loni v létě otevřel TulecTrend 3 nové prodejny, předloni se podařilo uvést do provozu celkem 5 nových poboček. Rok 2018 má být pro českou franšízu ve znamení zahraniční expanze. Po 10 letech působení na Slovensku se majitelé značky TulecTrend rozhodli zkusit své štěstí v Rumunsku.

"Zákazníci se nás ptali na e-shopy také v okolních zemích, rozhodli jsme se proto hledat partnera, který by od nás dostal po podpisu licence na starosti rumunský trh," říká Tomáš Tulec, který firmu založil a vlastní společně se svým bratrem Michalem. Volba padla na Rumunsko i proto, že majitelé franšízové sítě chtějí nasbírat zkušenosti se zahraničními trhy, a zvolili proto zemi, kde není konkurence tak velká jako například v Polsku. "V Rumunsku se můžeme učit společně s novými partnery," dodává Tulec s tím, že po Rumunsku se TulecTrend chystá také na další evropské země.

Ve velkých městech může být víc obchodů

Nové franšízanty ale TulecTrend stále poptává i v České republice. "Volných míst a měst je u nás stále dost, a když se objeví vhodný uchazeč o franšízu, je možné otevřít naši pobočku takřka v každé lokalitě ČR," vysvětluje Tomáš Tulec. Ve městech do 100 tisíc obyvatel získávají franšízanti územní exkluzivitu (pro dané město), v těch větších naopak vedení firmy exkluzivitu nezaručuje. Ideální jsou pro umístění pobočky nákupní a obchodní centra. Minimální investice je 150 tisíc korun, a to za obchod o minimální velikosti 25 čtverečních metrů.

Společnost z Olomouce, která funguje na českém trhu již od roku 1993, nabízí franšízantům výhodné podmínky ohledně prodeje, kdy mohou například vracet do skladu neprodané kusy oblečení. Centrála TulecTrend pravidelně zásobuje obchody zbožím, za které franšízanti neplatí. Jejich zisk tvoří rozdíl mezi velkoobchodní a maloobchodní cenou prodaného textilu. Stále častější jsou shop-in-shopy, kdy TulecTrend dovoluje na jednom místě prodej kombinovat s jiným sortimentem jako je třeba dětská obuv či hračkářství.