Byznys s hnědočerným zlatem

Značka Uhlí Morava vznikla v roce 2014 po odkupu krachujících uhelných skladů u Opavy, je partnerem Severočeských dolů. Mezi její služby patří nadstandardně například doprava objednaného zboží zdarma.
Čtvrtek
03.05.2018
Na bezkonkurenční podmínky při nákupu uhlí láká nové franšízanty Uhlí Morava. Licenci nabízí zkušeným obchodníkům i investorům.
 

Rekordní zájem o uhlí vyhnal loni do závratných výšin i ceny tuhého paliva. Za jediný měsíc prodaly uhelné sklady kvůli obavám z tuhé zimy více než jindy za celý rok. Láká vás zisk z energetického průmyslu? Franšízing pronikl i tam, dlouhodobou spolupráci a podporu zavedené společnosti obchodující s „uhelným sortimentem“ nabízí u nás aktuálně společnost Uhlí Morava s.r.o. "Franšízanty nyní hledáme především v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji," říká ředitel společnosti Lukáš Kubín s tím, že další oblasti ČR nejsou pro prodej uhlí tak lukrativní.

Za 4 roky existence Uhlí Morava dokázala navýšit obrat společnosti až čtyřnásobně, nyní má firma celkem 7 zaměstnanců a 6 nákladních vozidel, a provozuje 3 vlastní uhelné sklady a zatím jednu franšízovou pobočku. "Každoročně se zvyšuje množství prodaného uhlí a díky přímému napojení na šachty umíme partnerům a franšízantům nabídnout bezkonkurenční podmínky při nákupu uhlí a poskytnout know-how pro provozování pobočky," uvádí centrála společnosti Uhlí Morava. Výhodou franšízového konceptu je podle majitelů kromě jiného fakt, že na Moravě je firma již známá a prověřená, a zákazníci k ní chovají dlouhodobou důvěru.

3 kamiony černého uhlí a 3 kamiony hnědého uhlí

Franšízantem Uhlí Morava se může stát právnická osoba nebo společnost či podnikatel OSVČ s platným živnostenským listem a DIČ. Vyžaduje se poté od něho především plnění standartu společnosti Uhlí Morava s. r. o. (skládaní uhlí pásovým dopravníkem či doprava zdarma), podílení se na plánování akcí, a vedení zákaznických databází. Na výběr mají zájemci o franšízu Uhlí Morava ze 3 druhů spolupráce. Existujícím skladům za vstupní poplatek nabízí podporu, která obsahuje vytvoření webových stránek, marketing, cílenou internetovou reklamu na Google a Seznam, reklamní plachty, letáky, zápisy a registrace pod stránky uhlí Morava.

Druhá možnost je vhodná především pro majitele vhodného areálu s potřebnou technikou. Licence v tomto případě stojí 600 tisíc korun, a zahrnuje opět vytvoření webu a cílenou reklamu. Navíc ale dostanou franšízanti 3 kamiony černého uhlí a 3 kamiony hnědého uhlí. Poslední varianta partnerství je určená pro podnikatele, kteří mají zájem o plnou podporu za strany značky Uhlí Morava, a to včetně např. pořízení potřebné techniky. Licence stojí od milionu korun, zájemcům centrála pomáhá při hledání vhodného areálu. Samozřejmostí je i u třetí možnosti franšízové spolupráce návoz základního sortimentu uhlí.