Franšíza pro pravé požitkáře

Vlastní zodpovědnost / Ideálním franšízantem konceptu Bistra Bonviván může být jak nezkušený mladý člověk, tak ostřílený podnikatel. Prioritou v případě Bistra Bonviván je především týmový duch, ochota učit se novým věcem a nést zodpovědnost za své úspěchy či neúspěchy. Znát by měl uchazeč o franšízu především místní prostředí a trh.
pondělí
04.06.2018
Česká gastronomická značka Bistro Bonviván hledá franšízanty ve městech nad 100 tisíc obyvatel. Nabízí i pomoc s financováním.
 

Více než 10 let zkušeností se promítá do obchodního systému tuzemské značky Bistro Bonviván. Společnost BBM Group z Ústí nad Labem přivedla na severu Čech na svět koncept, který má podle zakladatelů výhody designových bister a rychlého (fast-food) zdravého občerstvení tak, jak velí poslední gastronomické trendy. 

Pro svoji stávající expanzi hledá Bistro Bonviván franšízanty nyní především ve velkých městech jako Praha a Brno. Obecně se ale koncept hodí i do těch středně velkých, minimum je stanoveno na 100 tisíc obyvatel. V závislosti na velikosti se počáteční investice do pobočky pohybuje okolo tří milionů korun, centrála požaduje minimálně polovinu financovat z vlastních zdrojů. Zbylé prostředky je schopná poskytnout z vlastních zdrojů či zprostředkovat úvěrové financování od banky.

Aktualizace nových produktů a nabídky

Měsíčně poté platí franšízanti Bistra Bonviván franšízové poplatky 5 % z obratu, na národní a lokální marketing přispívají 2 %, za správu odvádějí další 2 %, další jdou na rebranding a modernizaci. Celkové měsíční poplatky činí 11 %. Ústecká značka se zaměřuje na místa s vysokou průchodností lidí, především jde o prostory v obchodních centrech lokality blízko kancelářských budov. Ideální jsou pro její franšízu města kolem 100 tisíc obyvatel a místa s průchodností kolem 10 tisíc lidí denně. Prostory musí mít minimálně 100 m2.

Franšízanti Bistra Bonviván by měli mít týmového ducha, měli by být ochotní se učit novým věcem, nést zodpovědnost za své úspěchy či neúspěchy, a znát místní prostředí a trh. Co všechno dostávají v rámci franšízového balíčku? Vstupní i průbězná školení pro majitele i zaměstnance, pomoc s výběrem vhodné lokality, zpracování dispozice prostoru pro budoucí bistro, návrh na úpravu interiéru i exteriéru dle firemního designu a také dodání a montáž potřebných přístrojů či provozní manuál včetně všech receptů. Součástí spolupráce je i atualizace nových produktů a nabídky a přístup do interního firemního systému.


Víme co jíme / Veškeré produkty se připravují po objednávce přímo před očima zákazníka z čerstvých surovin, z nichž si každý host může sám ’sestavit’ svoji oblíbenou pochoutku.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015