Fantastické americké franšízy

Z filmu do filmu. / Studio Universal Pictures uzavřelo opětovné partnerství s franšízovou sítí Dairy Queen, která v létě nabídne specialitu odkazující k filmu Jurský svět: Zánik říše. Denny's zpropaguje další díl Hvězdných válek.
Pátek
18.05.2018
Dáte si Jurský svět či Hvězdné války? Americké fastfoody Dairy Queeen a Denny’s spojily síly s filmem, aby (nejen) pobavily své hosty.
 

Do amerických kin míří očekávané kasovní trháky, na jejichž propagaci se ve svých franšízových pobočkách budou podílet populární americké fast-foodové značky. Společnost Lucasfilm si vybrala pro další díl Hvězdných válek řetězec Denny’s, jenž v době kolem premiéry v USA (25. května) nabízí ve svých restauracích speciální menu, inspirované slavnou filmovou sérií. Oblíbené palačinky s jahodami například firma doplnila o tzv. popping candy, což jsou sladké kuličky, které po konzumaci praskají v ústech - mají hostům navodit pocit, že výroba i konzumace pokrmů je součástí vědeckého experimentu.

Šumí a praskají i mléčné koktejly Denny’s, servírované ve speciálních nádobách s designem, jenž odkazuje k žánru sci-fi (a mezihvězdné lodi Millenium Falcon), a představuje hlavní hrdiny nového filmu Solo: Star Wars Story režiséra Rona Howarda. Do speciální nabídky patří i cheesburger Blaster Fire s pepřovou omáčkou. Každý z hostů Denny’s se tak dočasně může cítit součástí slavné fantastické filmové ságy, a bojovat během oběda či večeře o ovládnutí vesmírné Síly. "Kampaň je součástí pokračující revitalizačního procesu full-service řetězce," uvedl ředitel marketingu John Dillon. Část z výdělku Denny’s věnuje na charitu dětem, které trpí hlady.

Za dinosaury s mraženým krémem

Jestlipak by dinosaurům a jiným pravěkým tvorům chutnala zmrzlina? Letos v létě by si v Hollywoodu mohli dát alespoň mraženou pochoutku, která je inspirovaná jejich dávno zaniklým světem. A především dalším filmem ze série Jurský svět, který první diváci uvidí již 22. června. Řetězec Dairy Queen loni propagoval skrze svoji nabídku hollywwodské Strážce galaxie, letos na svou marketingovou strategii naváže podporou neméně hitového snímku Jurský svět: Zánik říše. Zajímavostí přitom je, že v obou filmech je představitelem hlavního hrdiny herec Chris Pratt, což vyvolává otázky - zda jde o záměr - nejen na sociálních sítích. Speciální mražený krém Jurassic Chomp ozdobí kousky čokolády, vanilka a arašídové máslo.

Součástí obou úspěšných franšízových řetězců se mohou stát i čeští podnikatelé, kteří vlastní společnost z gastronomických nebo obdobných odvětví. V ČR nabízí Denny’s tři druhy franšíz podle typu restaurace. Malá restaurace Denny´s o rozloze 70 až 250 m² je ideální pro nákupní centra, letiště, nádraží, nebo oblasti v okolí univerzit a vysokých škol. Standardní Denny´s s plochou 300 až 800 m² je určen pro samostatně stojící budovy, bary v centrech měst či pro nákupní centra. Třetí variantou je pobočka Denny’s on-the-go podél silnic a křižovatek, která by měla by mít plochu od 250 do 500 m².

Dairy Queen hledá stejně tak v ČR partnery mezi silnými úspěšnými firmami a podnikateli, kteří již mají zkušenosti v odvětvích spojených s jídlem a pitím, popřípadě v jiných, souvisejících oborech - obchodní řetězce, lékárny, kina, zábavní parky, hřiště, čerpací stanice, apod. Případný franšízant se musí připravit na následné povinné podepsání exkluzivní smlouvy na regionální zastoupení (Franchise Area Development). Investice za restauraci Grill & chill® je od 1,1 milionu dolarů, průměrný roční výnos na restauraci bývá v průměru 1,3 miliony amerických dolarů. Počáteční kapitálové investice jsou vždy závislá na podmínkách v konkrétním regionu.


5 poboček Denny's v ČR / Uchazeči o národní či nadnárodní licence Denny’s musí v ČR otevřít 5 franšízových restaurací, předpokládaná investice je asi 5 milionů dolarů. Odhadovaná návratnost je okolo 2 let.
Kontaktní formulář
Kontaktní formulář
If you see this, leave this form field blank

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015