Opalování i byznys bez rizika

Vzhůru do světa / V Maďarsku má značka již více než desetiletou tradici, a více než 70 franšízových poboček, roste ale i v dalších evropských zemích.
Středa
23.05.2018
Franšíza maďarské sítě salonů s biosolárii KiwiSun je ideální příležitostí pro rodinný byznys. Působí i v Itálii, Irsku či Británii.
 

Je ideální rodinnou investicí a typem podnikání, které zvládnou provozovat na plný úvazek i rodiče malých dětí. Franšíza maďarské značky KiwiSun je nenáročná a vhodná pro ty, kdo chtějí pracovat v "klidném prostředí a uvolněné atmosféře" opalovacích salonů. Většinu franšíz vedou ženy ve věku kolem 30 let, a menší či větší měrou se na jejich provozu podílejí i jejich manželé. Svým klientům mají za úkol nabízet služby pro relaxaci i navození pocitu spokojenosti a štěstí skrze endorfiny ze slunečního světla.

"KiwiSun je jediná společnost na světě, která spojuje ve svém systému vývoj, výrobu i provoz biosolárií. Také proto je značka za své produkty i služby v salonech plně zodpovědná," říká výkonný ředitel Péter Klein. V Maďarsku patří značka KiwiSun mezi nejúspěšnější franšízy, působí i na Slovensku, v Německu, Rumunsku. Británii, Irsku či Itálii. Franšízoví partneři nakupují opalovací stroje do svých salonů za cenu od výrobce, pro které platí 5 let plná záruka, a po dobu 10 let dostávají od výrobce také potřebné náhradní díly.

Udržet náklady na podnikání

Koncept z Budapešti používá pro služby svým klientům speciální zelená biosolária, jež by neměla mít negativní dopad na stav pokožky jako je tomu v případě klasických opalovacích strojů. Otevření salonu KiwiSun nevyžaduje profesionální zázemí a zkušenosti, vše potřebné získávají franšízanti od centrály v podobě podrobného konceptu. Jediný požadavek platí pouze při udělení master-franšízové licence, a tím je otevření většího počtu salonů KiwiSun v příslušné zemi. "Brzy bychom chtěli začít dobývat i zbytek Evropy včetně zemí jako Rakousko, Polsko, Česko či Chorvatsko," vypočítává Péter Klein plány na expanzi KiwiSun do dalších zemí.

V ČR nabízí KwiSun franšízovou i master-franšízovou licenci na provozování solárních studií. Franšízantům garantuje koncept například územní exkluzivitu, pomáhá udržet náklady na podnikání. KiwiSun pro franšízanty činí také pravidelné výzkumy trhu, pořádá pro ně školení, a pomáhá jim v oblasti PR, marketingu a reklamy. Na výběr má KiwiSun tři druhy spolupráce. Pro města do 14 tisíc obyvatel je to salon se 3 opalovacími stroji, pro města do 30 tisíc obyvatel doporučuje 5 strojů na jeden salon, a pro města nad 30 tisíc obyvatel platí koncept salonu s až 10 solárii. Celková výše investice přo otevření jedné franšízy je asi 70 - 100 tisíc €, minimální investice asi 60 tisíc €.


Kde pořád svítí Slunce / Majitelé franšízových salonů KiwiSun se dvakrát ročně setkávají na workshopech a školeních, kde se mohou o své zkušenosti podělit a vzdělávat jak franšízanti, tak jejich manažeři a další zaměstnanci. Na dnech KiwiSun se s nimi o rady dělí také dermatologové, odborníci na komunikaci, psychologové a další specialisté. Podle zakladatelů sítě se tak kolem značky utvořila komunita, která by jí měla kromě jiného pomáhat v další expanzi a šíření dobrého jména.
Kontaktní formulář
Kontaktní formulář
If you see this, leave this form field blank