Nový McDonald's v novém

Zpátky doma / Z Chicaga se vedení McDonald's odstěhovalo v roce 1971, nyní se do města vrací
pondělí
11.06.2018
Big Mac slaví 50. narozeniny, a globální vedení společnosti McDonald's se stěhuje. Po 47 letech se vrátí do Chicaga, kde manažery přivítá nové firemní sídlo za 250 milionů dolarů.
 

McDonald's chce být skutečně moderní a progresivní burgerovou značkou. Tak zní hlavní strategický plán současného vedení globální franšízové sítě v čele s generálním ředitelem Stevem Easterbrookem. Součástí změn bylo otevření nového hlavního sídla McDonald's v Chicagu v budově za 250 milionů amerických dolarů. Uvnitř nového ústředí ve čtvrti West Loop, proslulé moderní gastronomií, se nachází kromě jiného restaurace pro veřejnost, kde je možné ochutnat i (každý měsíc jiné) speciality McDonald's z různých částí a zemí světa jako je Hong Kong (kuřecí stripsy) či Francie (salát Mezze). 

Jedno z pater obří budovy slouží jako "Hamburgerová Univerzita", kde se školí manažeři i franšízanti, a která funguje v rámci sítě McDonald's již od roku 1961, a stihla vychovat na 80 tisíc specialistů. Další tvoří experimentální kuchyňské prostory, kde vznikají nové příchutě, omáčky i celé nové pokrmy. Šesté patro s výhledem na město poskytuje zázemí svým hostům v rámci velkého Cafe McDonald's, kde sedí ve členěném prostoru podobně jako na stadionu nebo v kině, a mohou se tak kochat pohledem na Chicago, kam se nyní vedení McDonald's vrátilo po 47 letech.

Trumpova láska a expanze do Severní Koreje

V budově lze nalézt také na 300 konferenčních místností s vybavením pro video prezentace, samotné pracovní prostory mají samy přímo nabádat ke spolupráci a rozhovorům. Nejvyšší patro slouží pro potřeby fitness centra, umístěné jsou na něm i vyhlídkové terasy se stolky a lehátky. Investice do nového sídla s sebou má podle zprávy CNBC přinést ale současně propouštění, protože vedení hodlá do roku 2019 snížit náklady na provoz sítě až o 500 milionu dolarů. Všem svým zaměstnancům i franšízantům proto rozeslala společnost zprávu o zahájení restrukturalizace regionálních kanceláří a poboček (zatím jen v USA), poté má následovat zjednodušení řízení globální franšízové sítě.

Nedávno se v americkém tisku objevily také zprávy o možné expanzi MCDonald's do Severní Koreje. Má být gestem dobré vůle diktátorského režimu, a pro McDonald's by tato zcela výlučná možnost jistě znamenala překročení dalšího velkého historického mezníku. Rok 2018 každopádně pro "Mekáč" znamená příslib velkých změn. Mezi ty nejhlavnější patří nové technologie (především nové samoobslužné kiosky a mobilní aplikace) i snaha o ekologičtější provoz poboček díky využití recyklovatelných materiálů - nyní například i kvůli novým nařízením Evropské unie testuje papírová picí brčka. 

 


Káva s výhledem / Součástí sídla jsou i restaurace a velká kavárna, kam může přijít ochutnat mezinárodní speciality McDonald's i veřejnost.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015