Levná franšíza pro elegány

Garance exkluzivity / Repablo všem franšízantům garantuje územní exkluzivitu, velikost oblasti je daná specifikami daných lokalit, a je závislá také na modelu obchodní spolupráce. Jednotlivé prodejny tak mohou mít rozdílné podmínky, což se týká především multibrandových obchodů, které by rády zahrnuly do stávajícího sortimentu oblečení značky Repablo.
Středa
13.06.2018
Franšízové sítě obchodů s pánskou módou Repablo působí v Polsku, Česku a na Slovensku. Do vínku dostávají pobočky od franšízora například podporu prodeje skrze e-shop.
 

Repablo je původně polská módní značka pánské konfekce, která se snaží udávat trendy na poli pánské módy. Její franšízové pobočky působí ve třech evropských zemích, značka se ale rozšiřuje také skrze prodej v multibrandových prodejnách a e-shop. Cílí především na zákazníky, kteří mají rádi svůj vlastní elegantní a přitom pohodlný styl. Na návrzích oděvů se podílejí specialisté a sortiment se neustále obnovuje a inovuje. Specialitou Repabla jsou pak především košile, veškeré oděvy ale odlišují na trhu neobvyklé kombinace látek a vzorů, i pečlivé zpracování do posledního detailu.

V obchodech nabízí Repablo také občerstvení, kávu, či skleničku rumu. Společnost se tak snaží návštěvu obchodu svým zákazníkům co nejvíce zpříjemnit. Vedení společnosti má v plánu v Česku otevřít v nadcházejících letech až 25 franšíz, své potenciální partnery hledá především do větších měst. Spolupráci značka nabízí ale také již stávajícím prodejnám, které by si chtěly oděvy Repablo přidat do své nabídky. Vhodné jsou prodejny s pánskou, ale i dámskou exkluzivní módou či obuví a módními doplňky. 

Minimální investice

Vzorky jednotlivých aktuálních modelů jsou pro obchodní partnery vždy k dispozici skladem, tudíž nemusí mít zásoby přímo na obchodě, ale mohou zboží doobjednávat podle zájmu svých zákazníků. Polská značka navíc umožňuje například objednat pro obchod tzv. zkušební balíček, aby si obchodník mohl případně rozmyslet, zda mu zboží Repablo vyhovuje a dobře se prodává. Kamenné prodejny jsou propojené i skrze prodej na internetu, Repablo má vlastní e-shop, kterým podporuje prodej v jednotlivých franšízách. Priritou jsou ovšem pro českou centrálu kamenné prodejny, jimž se snaží zajistit co možná nejlepší prosperitu. Pokud se franšíza otevře na začátku hlavní podzimní sezony, návratnost investic lze počítat v řádu měsíců. 

Počáteční investice do pobočky Repablo se odhaduje na 80 až 250 tisíc korun. Franšízanti v tomto případě neplatí vstupní ani licenční poplatky, investují tudíž pouze do stavby a vybavení prodejny. Franšízor nabízí kromě jiného výrobu nábytku na míru, přístup do webového katalogu, či reklamní materiály ve formě katalogů s každou novou kolekcí. "Největší atraktivitu našeho konceptu spatřuji v počáteční investici, která je minimální a od franšízanta vyžaduje pouze nákup zboží. Pokud má franšízant k dispozici prázdný prostor, dokážeme ho s minimální investicí účelně vybavit, poradíme s prvotní objednávkou nebo nabízíme zaškolení personálu. Rozhodující slovo ale má vždy franšízant," říká majitel franšízové licence pro ČR Petr Macháč.

 


V centru dění / Pobočka Repablo se ideálně hodí do obchodních center či na frekventované ulice.