Podnikání může být i posláním

Univerzitní kořeny / Metodika „The Adventures of Hocus and Lotus“ je součástí univerzitního vzdělávacího programu v Římě, kde vznikla, a je také akreditována MŠMT ČR.
Úterý
19.06.2018
Stát se franšízantem, být sám sobě pánem, a vzdělávat sebe i děti není nemožné. Jazykové kurzy Hocus a Lotus jsou toho důkazem.
 

Kvalitní vzdělání zvyšuje šance na spokojený život. Toho je si vědomo stále více rodičů, kteří ale zároveň mají zájem o výuku nenásilnou, hravou formou, která jejich děti bude bavit. Proto hledají takové jazykové školy a programy, které jejich požadavky splňují.  „Inovativní metoda výuky jazyků Hocus a Lotus je přesně taková. Určená je pro skupinky dětí již od batolat, a zábavným stylem její pomocí učíme děti angličtinu, němčinu, italštinu, francouzštinu nebo španělštinu,“ potvrzuje Veronika Kölbl ze společnosti Light Point, s.r.o.

Výuka neprobíhá pouze v jednom městě.  Koncept  Hocus a Lotus rozšiřujeme po republice na základě franšíz s 5letou smlouvou a exkluzivitou pro danou oblast, neboť jsme výhradním zástupcem metodiky The adventures of Hocus and Lotus,“ dodává Veronika KölblSpolečnost má nyní dvě vlastní provozovny v Brně a Židlochovicích, a franšízovou pobočku v Praze. Pro pobočky v Uherském Hradišti, Kunovicích a Břeclavi aktuálně hledá nové zájemce, kteří by coby noví franšízanti převzali jejich vedení.

Metoda je základem úspěchu

Výukové materiály metody Hocus a Lotus jsou postaveny na narativním formátu a animovaných postavičkách dvou milých hrdinů – dinokroků, s nimiž děti zažívají nejrůznější dobrodružství; nejde však o pasivní vnímání, ale děti se interaktivně zapojují, v rámci hodin zpívají, povídají, gestikulují, pohybují se a provádějí i další společné aktivity, které jim pomáhají k samovolnému osvojení si jazyka.

„Je to skutečně velmi dobře zpracovaný projekt, jak nám potvrzují rodiče dětí i samotní lektoři, a naši franšízanti tak mají z čeho vycházet a my jim zajišťujeme veškerou možnou podporu. Na konci letních prázdnin opět připravujeme školení pro jazykově vybavené lektory a nové zájemce stále vítáme“, říká Veronika Kölbl.

Bývá mnoho důvodů proč změnit svůj dosavadní život. Franšízový koncept Hotus a Lotus podle Veroniky Kölbl nabízí možnost vlastního podnikání, minimalizuje běžná počáteční rizika a předkládá ucelený metodický a podnikatelský koncept se zajištěnou profesionální podporou. To nejdůležitější, co musí nový lektor (franšízant) splňovat, je přístup k dětem – empatický, se zájmem o jejich osobní rozvoj; a zároveň musí mít dobrou znalost cizího jazyka.


Tisíce lektorů / Výuková centra jsou již ve 13 zemích světa a vyučuje v nich více než 4 000 lektorů po celé Evropě.